![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiego CMS-a uzywaja onet.pl, wp, yahoo, itd... ?
bo chyba wszystko wlasnorecznie pisac to przesada, bo to rzeba jeszcze testowac, debugowac .... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze mambo?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(fanfary).... Tratata ta ta taaaaaa: Onet.pl nie używa CMSa. Wszystko pisze ręcznie - czysty html
![]() (sorki, nie mogłem...) Myślisz, że ONET.pl nie stać na autorski system? Bo powiem ci, że skoro napisali komunikator i inne aplikacje, mają sieć internetową (onetsatelita) to i CMSa chyba też sobie sami napisali... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(fanfary).... Tratata ta ta taaaaaa: Onet.pl nie używa CMSa. Wszystko pisze ręcznie - czysty html ![]() (sorki, nie mogłem...) Myślisz, że ONET.pl nie stać na autorski system? Bo powiem ci, że skoro napisali komunikator i inne aplikacje, mają sieć internetową (onetsatelita) to i CMSa chyba też sobie sami napisali... ale az tak duzego ? napisanie tak ogromnego cms-a to wystarczajace zadanie dla sporej firmy, a onet.pl wstawia niewsy, osuguje tvn, rozne podstrony, komunikator, itd. to wszystko onet.pl ? czy to nie jest za duzo ? I napisanie komunikatora to tylko 2% takiego cms-u albo i mniej Ten post edytował nasty_psycho 24.06.2006, 11:15:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co mi się kiedyś o ucho obiło ;-) to praktycznie każdy większy portal ma swojego CMS'a z tym, że nie oni go pisali, a zlecali to firmom zewnętrznym.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Z tego co mi się kiedyś o ucho obiło ;-) to praktycznie każdy większy portal ma swojego CMS'a z tym, że nie oni go pisali, a zlecali to firmom zewnętrznym. no moze i tak, bo chyba onet.pl niema az tak sporego wojska programistow ![]() Ten post edytował nasty_psycho 24.06.2006, 11:17:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie sądzę... Wygląda mi to na coś bardziej zaawansowanego czyli Postnuke z wtyczkami... ROTFL Wirtualna Polska ma wszytko swoje - z serwerem WWW wlacznie. Onet podobnie. Ten post edytował NuLL 24.06.2006, 11:48:16 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli można na tym zbić miliard złotych, wydając 300 tysięcy - to sie opłaca i ma sens.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście że ma sens.
Onet.pl ma już ponad 10 lat. W tym czasie dorobili się na tyle, że to nie jest problem dla nich napisać zobi/zlecić napisanie własnego oprogramowania. Myślisz za małymi kategoriami że dla Ciebie się opłacało, dla nich tak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nasty_psycho - serwis ktory w wp.pl jest uwazany za maly ma 4-5 mln odslon - myslisz ze rynku sa rozwiazanie ktore to wytrzymaja tak od reki
![]() ![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
TO pytanie położyło mnie na łopatki LOL!
Roczny obrót takiego onet.pl to kilka milionów PLN! Myślisz że przy takich dochodach pracowali by na Apache'u i np PostNuke'u ? Ps. WP używa php. -------------------- Warsztat: http://traktor.net.pl/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat nasty_psycho ostatnio chwalił mi się, że jest w stanie przepisać tak samo, albo i lepiej każdą .NETową aplikację w php, więc uważaj co mówisz... Jeszcze powstanie RedDot.php Chyba sie zsikam ze smiechu zaraz ![]() ![]() ![]() Cytat Ps. WP używa php. Uzywa ale nie wszedzie - czesc jest w Javie, czesc na technologiach MSa wykorzystujac np. Microsoft Media Servers ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
tak, wp.pl chodzi na crystalpage
![]() ale tak na serio, mi nie chodzi o to czy stac ich na zrobienie serwera, bo jasne jest ze stac, ale chodzi mi o jakosc serwera ktora robi kilkadziesat ludzi (staff wp) w poruwnaniu do ilosci ludzi ktorzy tworzyli apache. i to mialem na mysli, pytajac czy jest sens robienia wlasnego serwera. Cytat nasty_psycho ostatnio chwalił mi się, że jest w stanie przepisać tak samo, albo i lepiej każdą .NETową aplikację w php, więc uważaj co mówisz... Jeszcze powstanie RedDot.php ze co? co ty wygadujesz ? ----------------------- ps. a co do crystalpage to robie teraz wersje 3.0, wszystko przepisuje od nowa na innych zasadach, jest naprawde OGROMNA roznica miedzy tym co widzieliscie a tym co zobaczycie ![]() Ten post edytował nasty_psycho 24.06.2006, 13:21:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ze co? co ty wygadujesz ? za kazdy nastepny post nawiązujący do tego daje warna + moderacje na tydzien.wracając do tematu... serwer duzych portali dostosowany jest maksymalnie na ich architekturę i obciążenie... apache jest do wszystkiego, a wiesz ze jesli cos jest do wszystkiego to w rzeczywistosci jest do... |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, ale zrobię jeszcze małego offtop-a . Publicznie zarzuciłem nasty_psycho nieprawdę i również publicznie chciałbym to sprostować (nie banujta, dobre ludzie:)).
ze co? co ty wygadujesz ? Cytat Idę o zakład, że jestem w stanie napisać w php każdy projekt napisany w .NET. Ba. Może nawet będzie lepszy. Tego posta napisał Cysiaczek. Pomyliło mi się. Przepraszam. _______ Zgodnie z obietnicą warn + moderacja postów na tydzien. Takie sprawy sie załatwia na PW (do mnie skargi tez na PW) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja wam napisze tyle co wiem...
jak jakas bogata firma chce cos wprowadzic nie wazne są koszty. Nestle uzywa... produktu microsof na wszystkich kompach jakie mają, tylko ze ich Windows to Windows Snow ![]() onet.pl robi tak samo zatrudnia firmę znaną i lubianą przez duze korporacje, oni tworzą caly szkielet, a grupa tęgich umysłów programistycznych szlifują go do konca. ps. kurnik.pl ![]() to w takim onecie pracuje 20 takich osob (raczej nie wiecej bo trzeba by organizowac prace ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:45 |