![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem. Potrzebuje zaisywać na serwerze treść działów, z możliwością późniejszego edytowania. I mam takie pytanie.. co bedzie do tego lepsze pliki, czy baza danych... Prosze o odpowiedź, co bedzie lepsze.. w wypadku plików to jakie prawa nasdawać, jakie prawa katalogom, co zrobić, żeby było to bezpieczne...pozdr... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Heh, poszukaj na forum, średnio raz na tydzień jest taki temat poruszany. Ja polecałbym bazę danych.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zalezy jak zaawansowane to bedzie?
Polecalbym na poczatek baze MySQL lub PgSQL, jednak zabawa na lokalnych plikach tez jest ciekawa, tutaj mozesz wykorzystac SQLite lub Iteratory z SPL, na koniec zostaje zwykla obsuga plikow w php... -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:03 |