![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
wiem ze moze jest to banalny temat ale tak powiem nerwica mnie chwyta gdy non stop mosze kombinowac z budową linkow ![]() Dla tego rozrysuje tutaj budowe mjego katalogu root gdzie powinna byc strona a zarazem prosze was abyscie podpowiedzieli jak powinien wygladac link dla dannego pliku ..Dziekuje /index.php <-- ma w srodku tylko include'./smg/index.php'; jest indexem rozruchowym /SMG /SMG/index.php <-- glowny plik strony /SMG/news.php /SMG/news.php3 /SMG/menu.php3 /SMG/start.php /SMG/style.css /SMG/graf/ <-- obrazki_jpg_png_gif /SMG/admin/admin.php /SMG/admin/admin.php3 /SMG/admin/styl_admin.css /SMG/admin/add_news.php3 ******* WIec tak index.php includuje w sobie index z katalogu smg w owym indexie mamy.php menu dzieki ktoremu mozemy icludowac do tabeli (srodek ekranu) pliki takie jak start.php news.php <--- ma w sobie IFRAME w ktorej siedzi news.php3 admin.php <-- ma w sobie IFRAME a w niej siedzi admin.php3 oraz add_news.php3 styl_admin.css <-- link do tła itp.. wykozystywany przez wszystkie pliki a katalogu admin moje pytanie jak powinna wygladac sciezka w owym styl_admin.css do grafiki tła tak aby wyswietlala sie we wszystkich plikach z owego katalogu oraz jak powinnien wygladac link ktory odpala owego .css mam cos takiego w admin.php3 <LINK REL="Stylesheet" HREF="../smg/admin/sol_admin.css" TYPE="text/css"> dziala to tylko w IE znaczy sie widzi plik css i kolor tla zdefiniowany tam oraz kolor czcionki ale FireFox nie widzi wcale tego pliku ![]() tutaj ponizej jest to co jest w owym styl_admin.css Cytat body { background-color: Red; scrollbar-face-color: #111111; scrollbar-highlight-color: #222222; scrollbar-shadow-color: #000000; scrollbar-3dlight-color: #333333; scrollbar-arrow-color: #F8A406; scrollbar-track-color: #060606; scrollbar-darkshadow-color: #000000; background-image : url("./smg/graf/bg_space_one.jpg"); margin-left : 0px; margin-right : 0px; margin-top : 0px; margin-bottom : 0px; color : #DDDDDD; } za pomoc bede wdzieczny choc wiem ze to troszke zagmatfane ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu użyj adresów bezwzględnych.
Tzn. http://adresstrony.pl/sciezkadografiki/ albo http://adresstrony.pl/sciezkadocss/ zamiast ./ /sciezka itp. Jeśli uważasz, że Twój adres może się zmieniać (chcesz mobilności) to zrób to przy użyciu php - includuj w miejscu adresu do css plik php z tym adresem (żeby zmienić adres będziesz musiał zmienić tylko jeden plik). pozdrawiam i proszę wszystkich pomocnych ( ![]() Ten post edytował Aklim... 5.03.2006, 18:15:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
chodzi o cos takiego ?
plik adres.php3 a w nim
a w innych plikach naprzyklad
cos takiego ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 01:52 |