![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema
Problem jaki mam do rozwiązania to wrzucanie fotki przez użytkownika. Po wrzuceniu na serwer, dość długo jest przerabiana, dlatego chcuialbym po wrzuceniu fotki dac info uzytkownikowi ze fotka wrzucona, a w tle jakis skrypcik obrabial by ja. Mieliscie takie problemy? Jak rozwiazac to? Wiem już, że w języku php nie ma czegoś takiego jak wątki, ale tak na chlopski rozum to na pewno da sie jakos zasymylowac. Moze przez asynchroniczne wywolanie innego skryptu podczas przetwarzania zadania HTTP? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem co ma do tego filesize ().
Ja posłużyłbym się Cronem. 1. Uploadujesz plik do katalogu np: "Temp" 2. Skrypt odpalany Cronem co 2 - 5 minut sprawdza czy w katalogu "Temp" są jakieś pliki. 3. Dla każdego znalezionego pliku wykonuje obróbkę i przenosi go do katalogu właściwego. W ten sposób uzyskujesz coś co działa jak usługa odpalona w tle. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wymyslilem taka symulacje watkow w php, przy uzyciu polecen shella:
mamy dwa pliki: main.php oraz watek.php uzytkownik wywoluje main.php ten robi swoje, na koniec wywoluje system('exec wget serwer.pl/watek.php &') . & na koncu sprawia ze dzialanie jest wykonywane w tle i sterowanie wraca do pliku php. main.php sie konczy, a watek.php jest wykonywany gdzies w tle poprzez zapytanie wgeta. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 06:37 |