![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie chce powiedzieć, że jestem początkujący w php i mam taki problem:
Mam skrypt do uploadowania plików ze strony, wszystko działa dobrze jeżeli pliki są małe. Jak wysyłam za duży plik to wysyłanie trwa za długo dla Internet Explorera i wyrzuca mi błąd, podobnie z Operą. Jak zrobić aby Internet Explorer nie wyrzucał mi błędu, że nie da się załadować strony tylko czekał tak długo aby plik się załadował. I jeszcze jedno pytanie jak zrobić albo przynajmniej ściągnąć jakiś wzór paska statusu wysyłania. Aby mi ludzie wysyłający pliki nie myśleli jak Internet Explorer ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ze strony czy na strone??jezeli chcesz z kompa na serwer to moze jest to blad po stronie serwera. moze byc ograniczenie co do wielkosci pliku ktory mozna wgrac albo czasu wykonywania skryptu itp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No chyba niestety racja to nie Explorer tylko serwer jest problemem. Ale do niego niestety dostępu nie mam to nic z tym nie zrobie.
![]() |
|
|
-Pingvin- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wysyłanie długich plików przez $_POST wiąże się z morzliwością przekroczenia limitu tej zmiennej jeśli przekroczy ona 8388608 B to kapa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj przestawić na większe max_execution_time (dla przedłużenia czasu) oraz memory_limit, post_max_size, upload_max_filesize (dla powiększenia dozwolnego rozmiaru)
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Lecter12 - zapoznaj się z zasadami forum Przedszkole.
Popraw błąd - inaczej temat zostanie zamknięty. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:11 |