![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę dopisywać swoje opinie
-------------------- (\.../)
(O.o) (> <) | Mój serwis : |||||||||| 97% |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ....
limity .... BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ps. mam net24 z netii - polecam pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(orson @ 2005-10-21 09:24:41) ps. mam net24 z netii - polecam Dołanczam się do tej opinii. Limity przecież to głupota ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Minusy:
-limity -sposob podlaczenia niby nie jest trudny za to obsluga techniczna podlaczajaca neostrade do puszek umie niezle namieszac -hotline - maja schematyczne odpowiedzi, jak zadasz konkretne pytanie i opiszesz co zrobiles potrafia sie rozlaczyc bo nie znaja odpowiedzi! Plusy: -dla osob malo wymagajacych jest to staly dostep do internetu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja Was zaskocze troche. Mam Neostrade 512 - kupiona ot tak przez ojca jakis net byl w domu potrzebny. I mnie wystarcza - ale nie mowie ze to dobra oferta. Ja nie naleze do ssaczy - na sieci siedze bo siedze, od czasu do czasu w cos pogram. Mam na dzien obliczona ilosc megabajtow i jest OK. Od czasu do czasu moge cos sciagnac. Racja, ze obsluga klienta jest zalosna, ze modem nie ma sterow do Win 2k3 Server i tak mozna jeszcze troche ponarzekac. Dlatego tez za 2 miesiace przesiadka na Chello 4Mbps
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NuLL @ 2005-10-21 11:28:39) ....ze modem nie ma sterow do Win 2k3 Server... te spod xp/2000, chodzi o Speedtouch'a, działają na 2003 bez najmniejszych problemów. + w ciągu roku tylko 2 razy (w sumie ~30min) byłem bez neta z powodów leżących po stonie TP (ale to powinien być standard) + Zew. IP (dynamiczne ale dla mnie to akurat plus) - Limity (za to ich powinni do pierdla wsadzić ![]() Czyli w sumie nic szczególnego ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT : Mi niestety nie dzialaja - mi w supporcie powiedziano ze nie dzialaja i sterow do 2k3 nie bedzie.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT @Null: A jaki masz modem? I jaka wersja sterów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla neostrady jestem na TAK. Dzięki temu mam internet i wcale nie nazekam. Zero problemów... jeszcze nie zdażyło się bym np. nie miał netu przez cały dzień. Może z 2/3 razy net leżał przez jakieś max 2h. Ale to się najlepszym zdaża.
Limity? Mnie nie przeszkadzają. Kto wyczerpuje limity? Chyba tylko osoby nie szanujące praw autorskich ściągające masowo nielegalne gry filmy itp. W tym wypadku rzeczywiście mogą narzekać... choć nie wiem na co, bo przecież wykożystują internet w celu niezgodnym z podpisaną umową. A BlueLine rzeczywiście śmierdzi ;] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie do szczęścia neo wystarcza w zupełności, działa sprawnie (chociaż opcję mógłbym sobie polepszyć, bo mam taką sobie...), a neta nie wykorzystuję tylko do przeglądania stron. Limitu jeszcze nie zdarzyło mi się przekroczyć - ściągam od czasu do czasu.
Ogólnie rzecz biorąc - nie jest źle ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Vengeance @ 2005-10-21 18:13:51) Limity? Mnie nie przeszkadzają. Kto wyczerpuje limity? Chyba tylko osoby nie szanujące praw autorskich ściągające masowo nielegalne gry filmy itp. W tym wypadku rzeczywiście mogą narzekać... choć nie wiem na co, bo przecież wykożystują internet w celu niezgodnym z podpisaną umową. zobacz na stronie telekomunikacji jak wyliczaja limity i jak je mozna wykorzystac. umowa sobie a na stronie jest wyliczone ile filmow, mp3 i innych mozna sciagnac ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście jest dość niezawodna, jednak np. w poznaniu bardzo często strasznie zamula. dla mnie jest raczej wystarczająca, nie ściągam za dużo, większość czasu przeglądam strony i to zazwyczaj te same, ale mimo to limity to totalny debilizm. Poza tym wkurza mnie strasznie to, że żeby mieć internet musze płacić dodatkowo 40 zł abonamentu za telefon, którego nie potrzebuję, więc w sumie internet to dla mnie koszt 120zł. Dlatego zastanawiam się nad blue-connectem lub pokrewnymi. Oferty operatorów komórkowych biją na głowy naszą tepse, a do tego będę mobilny
![]() -------------------- Warsztat: Slackware Linux 10.1 / WinXP | Apache 2.0.53 | PHP 4.3.10 / PHP 5.0.3 | MySql 4.1.10 | VIM / Crismon Editor
http://www.mikolus.net |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmmm....
co do limitow to wchodzac do panelu w celu sprawdzenia ile mi jeszcze zostalo wyskakuje mi "SQL Error" i tym samym caly czas mam nabitych 0 bajtow :] ogolnie nie jest najgorzej, wczesniej mialem net przez modem, pozniej w akademiku (tragedia), teraz 256 na 2 osoby i transfer na pozimie 30kbsow do www i sciagania malych plikow wystarczy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(mikolus) Rzeczywiście jest dość niezawodna, jednak np. w poznaniu bardzo często strasznie zamula. dla mnie jest raczej wystarczająca, nie ściągam za dużo, większość czasu przeglądam strony i to zazwyczaj te same, ale mimo to limity to totalny debilizm. Poza tym wkurza mnie strasznie to, że żeby mieć internet musze płacić dodatkowo 40 zł abonamentu za telefon, którego nie potrzebuję, więc w sumie internet to dla mnie koszt 120zł. Dlatego zastanawiam się nad blue-connectem lub pokrewnymi. Oferty operatorów komórkowych biją na głowy naszą tepse, a do tego będę mobilny ![]() W Poznaniu jest ICPNet (www.icpnet.pl). Jednak nie wszędzie sięga i dla niektórych (np. dla mojego dobrego znajomego) jedyną drogą do Internetu jest Neostrada. -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jedyne co fajne w neo to dostępowość. Może mieć już ją praktycznie każdy. Generalnie dość często rozłącza i jest kiepska. Jeżeli bym miał jakąś konkuręcyjną ofertę to bym pewnie z niej skorzystał ...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tylko nie zapominajmy ze neostrada neostradzie nie równa, u mnie w wałbrzychu neostrada raz się na 5 minut w ciągu roku "zerwala", a Strzałkowi się czesto rozłącza
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam jej w sieci domowej i jest dobrze, ewentualne rozłączenia załatwia ruter. Co do braku netu: nie zanotowałem. Limit - tragedia, przekroczyłem dwa razy, ale mimo wszytko do otwierania stron internwtowych 4KB/s wystarczą
![]() ![]() Ten post edytował s_w_ir 27.10.2005, 17:35:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najgorsze są te limity, no i oczywiście to, o co matka telekomunikacja walczyła od początku - najwyższe ceny na rynku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam juz 1,5 roku i nie narzekam na limity
![]() Limity faktycznie sa do bani w porownaniu z przepustowoscia lacza. Limit transferu to bym wykorzystal w ciagu paru dni sluchajac tylko samego radia internetowego ![]() Mysle ze te limity to jest jeden z haczykow tepsy, po wprowadzeniu tych limitow dzielenie lacza stalo sie juz bezsensowne z uwagi na to ze jeden z uzytkownikow "pasjonat p2p" zuzyje cały transfer w ciagu paru dni. No i tepsa moze wprowadzac coraz to nowsze szybsze opcje neostrady na dotychczasowych laczach, bo po przez wprowadzone limity transfer i tak bedzie stay i prosty do przewidzenia. Ten post edytował yavaho 27.10.2005, 19:54:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2005 Skąd: CBŚ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście nie posiadam neostrady (neoZDRADY), ale mam czesto z nią doczynienia u dwóch przyjaciół. U pierwszego z nich 2 miesiące nie było internetu bo nie przeprowadzili jakiegos testu czy czegos takiego. Codziennie dzwonił a oni "u nas jest wszystko OK" ale u kolegi nie bylo. U drugiego bezprzerwy się wyłącza i trzeba resetować kompa(nawet wylogowywanie nie pomaga). Osobiście nie polecam neostrady lecz jak pisałem wcześniej jej nie posiadam ale styczność miałem tylko szkoda że nie przyjemną.
-------------------- "Kraj, który w technice nie postępuje, cofa się" - prof.S.Wł.Bryła
pajacyk.pl - a co Ci szkodzi kliknąć SOS please someone help me... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:29 |