Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena neostrady
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
::Hans::
Proszę dopisywać swoje opinie
orson
witam ....

limity .... BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

ps. mam net24 z netii - polecam

pozdrawiam
mike
Cytat(orson @ 2005-10-21 09:24:41)
ps. mam net24 z netii - polecam

Dołanczam się do tej opinii.
Limity przecież to głupota smile.gif A sama Neostrada kiepska jest.
Pigula
Minusy:
-limity
-sposob podlaczenia niby nie jest trudny za to obsluga techniczna podlaczajaca neostrade do puszek umie niezle namieszac
-hotline - maja schematyczne odpowiedzi, jak zadasz konkretne pytanie i opiszesz co zrobiles potrafia sie rozlaczyc bo nie znaja odpowiedzi!
Plusy:
-dla osob malo wymagajacych jest to staly dostep do internetu
NuLL
Ja Was zaskocze troche. Mam Neostrade 512 - kupiona ot tak przez ojca jakis net byl w domu potrzebny. I mnie wystarcza - ale nie mowie ze to dobra oferta. Ja nie naleze do ssaczy - na sieci siedze bo siedze, od czasu do czasu w cos pogram. Mam na dzien obliczona ilosc megabajtow i jest OK. Od czasu do czasu moge cos sciagnac. Racja, ze obsluga klienta jest zalosna, ze modem nie ma sterow do Win 2k3 Server i tak mozna jeszcze troche ponarzekac. Dlatego tez za 2 miesiace przesiadka na Chello 4Mbps smile.gif i tyle.
sztosz
Cytat(NuLL @ 2005-10-21 11:28:39)
....ze modem nie ma sterow do Win 2k3 Server...

te spod xp/2000, chodzi o Speedtouch'a, działają na 2003 bez najmniejszych problemów.

+ w ciągu roku tylko 2 razy (w sumie ~30min) byłem bez neta z powodów leżących po stonie TP (ale to powinien być standard)
+ Zew. IP (dynamiczne ale dla mnie to akurat plus)

- Limity (za to ich powinni do pierdla wsadzić mad.gif )

Czyli w sumie nic szczególnego smile.gif ale też nie jakieś bardzo złe.
NuLL
OT : Mi niestety nie dzialaja - mi w supporcie powiedziano ze nie dzialaja i sterow do 2k3 nie bedzie.
sztosz
OT @Null: A jaki masz modem? I jaka wersja sterów.
Vengeance
Dla neostrady jestem na TAK. Dzięki temu mam internet i wcale nie nazekam. Zero problemów... jeszcze nie zdażyło się bym np. nie miał netu przez cały dzień. Może z 2/3 razy net leżał przez jakieś max 2h. Ale to się najlepszym zdaża.

Limity? Mnie nie przeszkadzają. Kto wyczerpuje limity? Chyba tylko osoby nie szanujące praw autorskich ściągające masowo nielegalne gry filmy itp. W tym wypadku rzeczywiście mogą narzekać... choć nie wiem na co, bo przecież wykożystują internet w celu niezgodnym z podpisaną umową.

A BlueLine rzeczywiście śmierdzi ;]
Speedy
Mnie do szczęścia neo wystarcza w zupełności, działa sprawnie (chociaż opcję mógłbym sobie polepszyć, bo mam taką sobie...), a neta nie wykorzystuję tylko do przeglądania stron. Limitu jeszcze nie zdarzyło mi się przekroczyć - ściągam od czasu do czasu.
Ogólnie rzecz biorąc - nie jest źle winksmiley.jpg .
Pigula
Cytat(Vengeance @ 2005-10-21 18:13:51)
Limity? Mnie nie przeszkadzają. Kto wyczerpuje limity? Chyba tylko osoby nie szanujące praw autorskich ściągające masowo nielegalne gry filmy itp. W tym wypadku rzeczywiście mogą narzekać... choć nie wiem na co, bo przecież wykożystują internet w celu niezgodnym z podpisaną umową.

zobacz na stronie telekomunikacji jak wyliczaja limity i jak je mozna wykorzystac. umowa sobie a na stronie jest wyliczone ile filmow, mp3 i innych mozna sciagnac winksmiley.jpg
mikolus
Rzeczywiście jest dość niezawodna, jednak np. w poznaniu bardzo często strasznie zamula. dla mnie jest raczej wystarczająca, nie ściągam za dużo, większość czasu przeglądam strony i to zazwyczaj te same, ale mimo to limity to totalny debilizm. Poza tym wkurza mnie strasznie to, że żeby mieć internet musze płacić dodatkowo 40 zł abonamentu za telefon, którego nie potrzebuję, więc w sumie internet to dla mnie koszt 120zł. Dlatego zastanawiam się nad blue-connectem lub pokrewnymi. Oferty operatorów komórkowych biją na głowy naszą tepse, a do tego będę mobilny smile.gif
pawel_k
hmmmm....
co do limitow to wchodzac do panelu w celu sprawdzenia ile mi jeszcze zostalo wyskakuje mi "SQL Error" i tym samym caly czas mam nabitych 0 bajtow :]

ogolnie nie jest najgorzej, wczesniej mialem net przez modem, pozniej w akademiku (tragedia), teraz 256 na 2 osoby i transfer na pozimie 30kbsow do www i sciagania malych plikow wystarczy...
escaflowne
Cytat(mikolus)
Rzeczywiście jest dość niezawodna, jednak np. w poznaniu bardzo często strasznie zamula. dla mnie jest raczej wystarczająca, nie ściągam za dużo, większość czasu przeglądam strony i to zazwyczaj te same, ale mimo to limity to totalny debilizm. Poza tym wkurza mnie strasznie to, że żeby mieć internet musze płacić dodatkowo 40 zł abonamentu za telefon, którego nie potrzebuję, więc w sumie internet to dla mnie koszt 120zł. Dlatego zastanawiam się nad blue-connectem lub pokrewnymi. Oferty operatorów komórkowych biją na głowy naszą tepse, a do tego będę mobilny smile.gif

W Poznaniu jest ICPNet (www.icpnet.pl). Jednak nie wszędzie sięga i dla niektórych (np. dla mojego dobrego znajomego) jedyną drogą do Internetu jest Neostrada.
Strzałek
jedyne co fajne w neo to dostępowość. Może mieć już ją praktycznie każdy. Generalnie dość często rozłącza i jest kiepska. Jeżeli bym miał jakąś konkuręcyjną ofertę to bym pewnie z niej skorzystał ...
sztosz
Tylko nie zapominajmy ze neostrada neostradzie nie równa, u mnie w wałbrzychu neostrada raz się na 5 minut w ciągu roku "zerwala", a Strzałkowi się czesto rozłącza sad.gif
s_w_ir
Ja używam jej w sieci domowej i jest dobrze, ewentualne rozłączenia załatwia ruter. Co do braku netu: nie zanotowałem. Limit - tragedia, przekroczyłem dwa razy, ale mimo wszytko do otwierania stron internwtowych 4KB/s wystarczą smile.gif Jednak daleko nam do zachodu jeśli naszym głównym stałym łączem z netem jest neo 128 sadsmiley02.gif
Vertical
Najgorsze są te limity, no i oczywiście to, o co matka telekomunikacja walczyła od początku - najwyższe ceny na rynku tongue.gif
yavaho
Mam juz 1,5 roku i nie narzekam na limity winksmiley.jpg jestem szczesliwym posiadaczem opcji 640 i tak chyba dalej zostanie chodz jest to droga opcja w porownaniu z tymi szybszymi opcjami z limitami. Mam router i kilka kompow podpietych i oczywiscie nonstop duzy transfer.
Limity faktycznie sa do bani w porownaniu z przepustowoscia lacza. Limit transferu to bym wykorzystal w ciagu paru dni sluchajac tylko samego radia internetowego smile.gif
Mysle ze te limity to jest jeden z haczykow tepsy, po wprowadzeniu tych limitow dzielenie lacza stalo sie juz bezsensowne z uwagi na to ze jeden z uzytkownikow "pasjonat p2p" zuzyje cały transfer w ciagu paru dni.
No i tepsa moze wprowadzac coraz to nowsze szybsze opcje neostrady na dotychczasowych laczach, bo po przez wprowadzone limity transfer i tak bedzie stay i prosty do przewidzenia.
zuczek
Osobiście nie posiadam neostrady (neoZDRADY), ale mam czesto z nią doczynienia u dwóch przyjaciół. U pierwszego z nich 2 miesiące nie było internetu bo nie przeprowadzili jakiegos testu czy czegos takiego. Codziennie dzwonił a oni "u nas jest wszystko OK" ale u kolegi nie bylo. U drugiego bezprzerwy się wyłącza i trzeba resetować kompa(nawet wylogowywanie nie pomaga). Osobiście nie polecam neostrady lecz jak pisałem wcześniej jej nie posiadam ale styczność miałem tylko szkoda że nie przyjemną.
Bakus
Zaskocze Was...
Mam neostradę i jestem z niej bardzo zadowolony.
Mam opcję 640 z czasów gdy nie bylo limitów. Na samym początku IP miałem w zasadzie stałe. Później zaczeły się problemy - TPSA rozpoczeła silną propagację tej usługi. Było troszku problemów, ale... mając dl na poziomie 640kbit/s powinieniem z sieci ściągać max 80kb/s a tu czasami udaje się pobrać coś z prędkością 95kb/s czyli 760kbit/s. Z uploadem jest podobnie mam 128kbit w umowie (16kb/s), a rzeczywiście dochodzi do 160 (20kb/s).
Pomijając dobrą prędkość mam wersję bez limitów, więc mogę robić co chce - od słuchania radia czy oglądania TV przez sieć po posiadanie serwera.
Zmienny IP? np. www.no-ip.com ... są setki firm zajmujących się dynamicznymi IP.

UpDated:
Zaskakujące... tylko 5 wypowiedzi osób niemających neostrady biggrin.gif na 20 postów... statystyka: 3/4 userów ma neostrade pomimo, iż jest beznadziejna biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.