![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam nastepujące pytanie - czy istnieje możliwość w pasku adresu użyć przyciska formularz? Chodzi o to, że mam np. następujący formularz: Przykłądowy adres gdy globalne zmienne wlaczone... www.a.php?cos=asad I teraz jak do tego paska dodać żeby przycisk w formularzu był naciśnięty?? -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo chciałbym pomóc, ale co to znaczy:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze troche źle się wyraziłem
![]() Więc jak masz formularz i używasz przycisku w tym wypadku "loguj" (naciskasz na niego). Czy da się tak zrobić w pasku adresu żeby wpisać jakiś ciąg liter i uznawanoby, że przycisk jest wciśniety... -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przycisk aktywuje skrypt o adresie podanym w <form action="...">, wystarczy więc wywołać dany skrypt przekazując zmienne np. metodą GET
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
java script:document.getElementById( 'id_formularza' ).submit();
chyba powinno zadzialac -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Ali mi chodzi o coś takiego:
www.a.php?cos=asad& żeby wpisać w powyższym linku włączony przycisk submit. Czy tak się da zrobić? Bo to pokazuje dr_bonzo to chyba chodzi, żeby to wpisać w pliku? java script:document.getElementById( 'id_formularza' ).submit(); -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz to juz nie wiem zupelnie o co ci chodzi.
Napisz jasno, dokladnie co chcesz zrobic/osiagnac. Cytat żeby wpisać w powyższym linku włączony przycisk submit Co to jest "wpisać w powyższym linku włączony przycisk submit"? ![]() Jakie to ma dac rezultaty? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
koledze zapewne chodzi o wysylanie formularza, bez formularza. Tu masz podobny problem:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=19683 i bylo jeszcze pare na forum. ;poszukaj -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Więc tak:
masz formularz I teraz pytanie polega na tym, czy istnieje możliwość, że potencjalny użytkownik w adresie przeglądarki (tam gdzie wpisujesz np. www.forum.php.pl) włączy plik z powyższym kodem w taki sposób, że przycisk submit zostanie wciśnięty automatycznie (bez naciskania na niego). Chodzi o to, że jak wpiszesz załuszmy forum.php.pl/index.php?cos=10 => tutaj masz, że zmienna cos przyjmuje wartość 10. I chodzi mi czy da się tak samo zrobić z przyciskiem submit... to znaczy czy da się zrobić tak, że będzie on wciśnięty przez kod w pasku adresu strony. -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
forum.php.pl/index.php?cos=10&loguj=Zaloguj
O to chodziło? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
krzychu - thx, o to mi chodziło
![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:29 |