![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystałem z tego
http://vengeance.r4m80.cjb.net/index.php?p...what=view&id=12 no i nie mam szczerze pojęcia jak to zmodyfikowac , zeby przeslac na localhoscie dane z jednego pliku (1.php) do drugiego (2.php) ... modyfikowalem ten kod na rozne sposoby i nie chce dzialac ... nie wywala zadnych bledow , po prostu laczy i laczy ... PS : i skad wziac dlugosc POST ? czego to ma byc dlugosc ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(broU @ 2004-07-31 13:37:15) PS : i skad wziac dlugosc POST ? czego to ma byc dlugosc ? Wielkosc danych ktore przesylasz POST'em w bajtach. Dane POST wygladaja mniej wiecej tak: Kod zmienna=wartosc&zmienna2=wartosc2 etc. To ma byc dlugosc wlasniego tego ciagu. BTW znacznie prosciej jest to zrobic z pomoca CURL'a. Nie trzeba sie wtedy martwic o rozmiar danych, wszystko jest automatycznie obliczane. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a możesz podac jakies zrodlo informacji o tym CURL'u ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne... http://pl2.php.net/manual/pl/ref.curl.php
Niestety php.net ma jakis problem z serwerami i nie ma najwazniejszej czesci manuala, czyli komentarzy, w ktorych zawsze jest mnostwo przykladow. Wieczorem jak nie zapomne postaram sie przytargac jakis malutki przykladzik wyslania POST'a. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
po angielsku ... no cóż , jakos dam sobie radę (:
czekam na przykładzik(i) (: z góry dzięki . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
broU:
masz formularz: (przyjmijmy, że plik skrypt.php znajduje się w http://localhost/strona/skrypt.php wraz z formularzem.) A oto kod php pliku dodaj_news.php:
teraz objaśnienia. gwazdki w objaśnieniu oznaczają dany fragment z kodzie oznaczony tą samą gwiazdką ![]() W fsockopen nawiązujesz połączenie z localhostem (lub innym serwerem) * tu podajesz długość sciągu **. Długość czyli liczba znaków. możes zrobić strlen() ** tu podajesz zmienne POST tak jak byś wpisywał w URL jak jeszcze coś ci nie działa lub nie rozumiesz to napisz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[quote=FiDO,2004-07-31 16:37:03]
![]() Kod zmienna=wartosc&zmienna2=wartosc2 etc. [/quote] Sorki ale to jest łańcuch metody GET a nie POST -------------------- PHP @ all.
<? while ($cash==0) { $work=0; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Tak sie sklada jakos, ze oba wygladaja tak samo...
Przykladu nie bylo, bo nie bylo mnie juz jednak w necie wczoraj. Teraz jestem, ale na praktykach ![]()
Prawda, ze prosciej ? A mozna jeszcze prosciej, jak sie napisze do tego prosta klase. Ja cos takiego zrobilem i teraz wyglada to mniej wiecej tak:
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Vengeance - wszystko ok , działa jak należy (:
FiDo - coś jest nie tak , cały czas wywala mi błąd Fatal error: Call to undefined function: curl_init() in ... Ten post edytował broU 2.08.2004, 10:40:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@broU: jak jest "call to undefined function" to pewnie nie zainstalowałeś rozszerzenia
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dokladnie tak.. zapomnialo mi sie wspomniec, ze tego nie ma w standardzie... sorki
![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
tzn. co mam zrobić , żeby to odpalić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytać manual?
Eeehh.. jeżeli to Twój serv, to usuń ; przed danym extension, no a jeżeli nie, to musisz prosić admina. -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 15:17 |