![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Potrzebuje kurs mySQLa, który, by opisywał każdą kolejną funkcje i potem pokazywał ją w praktyce na konkretnym przykładzie. Może ktoś coś takiego ma ? Dziękuje z góry. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj nie uważało się zbytnio, jest nawet na forum -> tutaj. I na dole strony jest link do manuala w razie wątpliwości, a jak dalej będzie mało to pisz
![]() Powodzenia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem to, ale w mysql jestem zielony (i to nawet nie bardzo).
Pozatym w tym poście jest to opisane tak, że trzeba mieć chociaż podstawowe pojęcie o mySQL. Próbowałem na początek Cytat mysql_connect("127.0.0.1:80","root",'hasło'): ale ładowało się atrasznie długo i wyskoczył błąd Cytat Warning: mysql_connect(): Lost connection to MySQL server during query in /home/bartek/htdocs/mysql/2.php on line 2 Apacha konfigurowałem z poleceniem Cytat './configure' '--enable-track-vars' '--enable-trans-sid' '--with-mysql' '--disable-debug' '--with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs' i mySQL powinno być. Port 80 mam przecież otwarty. Skąd się bierze ten błąd ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokaż kod. Być może źle skonfigurowałeś serwer, na początek polecam wgrać: Appserv. Nie ma problemów z konfiguracją i instalacją.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale ja mam linuxa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Noto Foxserv
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A od kiedy to z mysql'em łączymy się na porcie 80?
![]() Domyślny port do połączeń z mysql to 3306, ale jeśli masz to na tej samej maszynie, to łącz się przez socket. Czyli:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Cytat A od kiedy to z mysql'em łączymy się na porcie 80? ![]() Od tąd
Pozatym i na shocket'cie, i na konkretnym porcie i adresie wypluwa to samo. Teraz poprubuje z foxserv. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie no, zapłacisz mi za tę klawiaturę zaparskaną kawą!
Jeszcze raz powiem i powoli: na porcie 80 to chodzi apache, i nie połączysz się na nim z mysqlem. Mysql ma domyślnie otwarty port 3306, i sądząc po poziomie Twojej wiedzy (bez urazy!) nie zmieniałeś tego. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
to nie tak.
Dorwałem jakiś pakiet z mysql'em i apache'm, a w kreatorze można było wybrać port (to było pod windowsem). Najpierw go zostawiłem jak był, potem dałem 80, a za 2 razem 111. Ale prblem już rozwiązałem. Ten post edytował Tsiru 18.09.2005, 16:42:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 09:32 |