![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Do pisania kodu w php uzywam edytora "dzsoft php editor ver. 3.1.2" wszystko jest w pozadku dopoki nie uzyje takiego oto wyrazenia: Kod "mysql_connect("mysql_host", "mysql_login", "mysql_password")" oczywiscie w odpowiednie pola wpisuje poprawne wartosci. gdy uruchomie skrypt dostaje taki oto komunikat: "Fatal error: Call to undefined function mysql_connect()" Co jest grane? bo ja nie mam zielonego pojecia Troszke sie w to bawilem i odkrylem ze jak zmienie wersje php na starsza to wszystko jest w pozadku. Czy wersja php 5.0 nie wspolpracuje z serverem mySQL 4.0.18 czy poprostu konieczna jest instalacja nowszej wersju servera mysql a byc moze cos jest nie tak z moim php.ini i jeszcze jedno odpalajac skrypta phpinfo() pod php5.0 nie ma zadnej wzmianki o mysql. czy to jest sprawa ustawien php.ini czy poprostu ta wersja nie obsluguje mysql'a ................. jezeli to ma cos wspolnego z plikiem php.ini to bardzo prosze o pomoc i udzielenie kilku wyczerpujacych wskazowek na temat jego konfiguracji. ja jestem bardzo poczatkujacym programista w tej dziedzinie i naprawde sam sobie nie poradze z gory dzieki -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 09:32 |