![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kalendarz
jak mam wyswietlic na innej stronie "kwadracik" z dniem dzisiejszym ... ![]() np. jak dzis jest niedziela .. wyswietla niedziele ... a jak jest poniedzialek to poniedzialek ![]() thx .. nie znam sie na php ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A znasz się na wróżeniu z fusów? Na tym forum nikt tego nie potrafi. Wklej kod tego cuda, to może ktoś coś poradzi.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz i sie ciesz :|
no to teraz mi kto pomoze ![]() edit: tak trudno zrozumiec ze to z php.pl skrypt ;/ Ten post edytował horrorek 3.06.2005, 22:15:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(horrorek @ 2005-06-03 23:15:14) A po co zaciągać do tak prostej operacji ten cały skrypt? Nie lepiej napisać tego od nowa.. date" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a kwadracik sobie ew. dorobić.
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TABLICE!!!!!!
Nie prosciej jest zrobic to tak:
to tyle ![]() A poza tym uzywanie $dzisiaj poza blokiem jego zdefiniowania (switch), chociaz w php to chyba przejdzie. ------ edit: 0 to niedziela -- juz wiem ![]() Ten post edytował dr_bonzo 4.06.2005, 17:51:20 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
eh chodzi o to ze jak np. dodam cos do tego kalendarza
![]() ![]() np. wpisze na 04.06.2005 pierwszy dzien imprezy (w kalenarzu jest) a ja chce zeby np. na strone glowna tak o jak ponizej ![]() _____________ | 04 | | pierwszy | | dzien | | imprezy | |____________| wiem ze kombinuje .. ale nie chce zeby za kazdym razem jak ktos odwiedzi moja strone to musial wchodzic na strone od kalendarza ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kwestia odczytania danych z bazy i sprawdzenia czy do danego dnia jest jakiś wpis... czyli czytasz elementy tablicy(calendar_mssgs).
@dr_bonzo - faktycznie łatwiej, przyda się na przyszłość, nawet nie wiedziałem o "w" w date" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
hehehe wielkie dzieki ;]
mozna zamknac :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:45 |