![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Jestem początkującym i chciałbym prosić o pomoc, jak w phpMyAdmin'ie utworzyć nową bazę danych i przypisać do niej użytkownika, właściwie ma być to baza pod sklep - osCommerce
![]() Aha! i jeszcze coś: gdzie i jak wpisywac polecenia do bazy, ponieważ jak gdzieniegdzie czytam to pisze: wpisz poleceieni np. Cytat mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON mambo.* TO jakisuser@localhost IDENTIFIED BY 'jakieshaslo'; Query OK, 0 rows affected (0.00 sec) mysql> i nie wiem co wtedy zrobić, a jak czytałem że trzeba wpisać to w wierszu poleceń to nie wiem jak się połączyć z bazą ponieważ jest na innym serwie ![]() Ten post edytował Yoji Biomechanika 12.05.2005, 13:44:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Aha! i jeszcze coś: gdzie i jak wpisywac polecenia do bazy, ponieważ jak gdzieniegdzie czytam to pisze: wpisz poleceieni np. Np z linii komend. Mozesz sobie zainstlowac MySQLa i z lini komend wywolac program i polaczyc sie z dowolna baza. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra! Ale tera co to jest ta linia komend i po co mi instalować MySQL'a jak już jest zainstalowany na serwerze?
![]() ![]() Aha!!!!!!!!!! Sorry za to, że nie wiem co to jest linia komend, pokićkało mi sie heh ![]() Jak otwieram wiersz poleceń wpisuję coś takiego: Cytat shell> mysql -h host -u user -p Enter password: ******** i wyskakuje, że te 'shell' nie jest poprawnym coś poleceniem ![]() Ten post edytował Yoji Biomechanika 12.05.2005, 14:05:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:44 |