![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2003 Skąd: z Warszawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wprowadzam przy pomocy skryptu php ok 3000 rekordów do bazy MySQL. Zapamiętane zostaje tylko 127.. potem nie moze wykonać zapytania... Nie mogę znaleźć odpowiedzi.. prosze o pomoc -------------------- Maciek składa wkity bo wie, że scena kończąca...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
127 mówisz... Czyli 1 bajt? Sprawdź jaki masz typ pola które jest kluczem głównym tabeli. Nie czasami TINYINT?
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2003 Skąd: z Warszawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem z INT i BIGINT ale ograniczenie jest do 894... ja potrzebuje ok 3000... Jaki typ zmiennej na to pozwoli?
-------------------- Maciek składa wkity bo wie, że scena kończąca...
|
|
|
![]()
|
|
Po licznych próbach
![]() faktycznie na poczatku ograniczał mnie tinyint klucza... ale zmieniłem na int to juz na pewno nie powinno mnie ograniczac ![]() Słyszałem porady apropos czasu pracy skryptu (czy cos takiego)... rozumiem ze chodzi tu o set_time_limit (3600)... chyba godzinka starczy ![]() Pomimo to nadal jednorazowo o 894... i ani rekordu wiecej ![]() -------------------- Maciek składa wkity bo wie, że scena kończąca...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A rzuć kodem skryptu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok wiec to jest skrypt, ktory pobiera z pliku tekstowego i wpisuje do bazy:
[php:1:40ed5dcca9]<?php set_time_limit (3600); // to zamiescilem za rada pewnego pana z forum ![]() $host = "localhost"; function wprowadzenie($komorki) { include ("polacz.php"); $zapytanie = "INSERT INTO `nowe adresy` ( `nr` , `wojewodztwo` , `miejscowosc` , `kod jednostki` , `typ jops` , `kat jobs` , `kod pocztowy` , `adres` , `osoba` , `telefon` , `fax` , `email` , `www` ) VALUES ('', '$komorki[1]', '$komorki[2]', '$komorki[3]', '$komorki[4]', '$komorki[5]', '$komorki[6]', '$komorki[7]', '$komorki[8] $komorki[9]', '$komorki[10]', '$komorki[11]', '$komorki[12]', '$komorki[13]');"; $wykonanie = mysql_query ($zapytanie, $polaczenie) or die ("Nie mozna wykonać zapytania do bazy informer"); } $plik = fopen("C:/Documents and Settings/Piotrus/Desktop/nowe.txt", "r"); while (!( feof($plik) ) ) { $komorki = fgetcsv ( $plik, 200, ";"); wprowadzenie ($komorki); } fclose ($plik); ?>[/php:1:40ed5dcca9] -------------------- Maciek składa wkity bo wie, że scena kończąca...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I strukture tabeli
![]() |
|
|
![]()
|
|
hehe strukture tabeli... najszybciej zrobic zrzut
![]() ![]() Rany probowalem juz chyba wszystkiego... -------------------- Maciek składa wkity bo wie, że scena kończąca...
|
|
|
![]()
|
|
No cóż sprawa okazała sie banalna... po prostu dane z tabeli Excelowskiej zawierały znaki apostrofu... przez co wszystko sie pomieszało
![]() Ale nie ma tego złego... dużo sie nauczyłem dzięki poszukiwaniom błędu ![]() Pozdrawiam -------------------- Maciek składa wkity bo wie, że scena kończąca...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:39 |