![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbę do osób, które wiedzą jak to zrobić, a mianowicie chodzi mi o wyciągnięcie dwóch liczb ze strony:
http://eduseek.interklasa.pl/urn/konkurs/index.php?sz=7520 Szkoła i jej aktualne dane w rankingu są podświetlone na żółto (chodzi o Zespół Szkół nr 20 im. gen. Józefa Bema). Jak musiałby wyglądać skrypt, który wczytałby mi w dwie zmienne aktualną pozycję w rankingu oraz liczbę oddanych głosów? Bardzo dziękuję z góry za gotowy skrypcik - jakoś postaram się odwdzięczyć. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Kshyhoo @ 2005-03-23 09:40:26) Nie ten dział, musisz napisać TU Nie chcę niczego kupić, a zapytać jaką postać musiałby mieć taki skrypt. Będę także wdzięczny za cząstkowe podpowiedzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przypisujesz tą stronę do tablicy file();, a następnie za pomocą wyrażeń regularnych wyciągasz to co chcesz. Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz, bądź pozdrowiony
![]()
Za darmo bardziej się nie wysilam ![]() Ten post edytował crashu 23.03.2005, 15:06:29 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
No nie powiesz mi, że to nie brzmiało, tak jak napisałeś:
Cytat Bardzo dziękuję z góry za gotowy skrypcik Na tym forum jest zasada, że pomaga się a nie odwala robotę za kogoś. Na tym forum wpierw używa się wyszukiwarki. Na tym forum szuka się pomocy a nie gotowych rozwiązań. Na tym forum jest Regulamin. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Cytat(scarface @ 2005-03-23 15:04:18) a następnie za pomocą wyrażeń regularnych wyciągasz to co chcesz Mógłbyś się do tego bardziej ustosunkować - pokazać przykład? NIEAKTUALNE! Dzięki za pomoc ![]() Ten post edytował nexis 23.03.2005, 21:09:55 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:47 |