![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry. Mam kod select-option z którego pobieram id_s i zapisuje do tabeli:
zapis do bazy:
formularz (fragment) ...i ten kod działa poprawnie. Zależy mi aby z tego selecta wyciągnąć ”nazwa_szkod” oraz ”kod” i tez zapisać do bazy w osobnych kolumnach. Próby przypisania i zapisania zmiennych $nazwa_szkod=$row[‘nazwa_szkod’]; oraz $kod=$row[‘kod’]; nic nie dają (brak błędów kolumny puste) Próbowałem wsadzić te zmienne do while { $nazwa_szkod=$row[‘nazwa_szkod’]; } i wtedy zapisuje mi do bazy ostatnią pozycję z tabeli ”szkodliwe” a nie wybraną z selecta. Jak zmusić skrypt aby pobrał te 2 dodatkowe zmienne i zapisał do bazy ...proszę o pomoc bo zaczynam już sam gadać do swojego lapka ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
eee, czy ja dobrze widze ze ty do pola html SELECT jako opcja wpisujesz inne pole html SELECT?
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, robiłem to na zasadzie kopiuj wklej . Nie wypisywało errorków, działąło to też sie nie zastanowiłem.
A jak po poprawie tego selecta dobrać się do tych 2 dodatkowych zmiennych |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Normalnie. ID masz w value. Majac to ID mozesz spokoknie zajrzec do bazy i pobrac dodatkowe dane ktore cie interesuja. Choc skoro masz ID to i tak nie widze sensu wkladac dodatkowych duplikujacych danych
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za zwrócenie uwagi. Biorę się za poprawianie skryptu
...a tak przy okazji to wilki szacun dla Pana za wyrozumiałość i pomoc (nie po raz pierwszy zresztą ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 09:47 |