![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje ugryść nowy dla mnie temat którym jest generowanie grafiki przez php. Przepisałem taki prosty skrypt skrypt jednego z tutorialu na yt który powinien pokazać biały obraz jpeg ale w przeciwieństwie do tutorialu zamiast pokazywać mi się tło , pokazuje się mi czarne tło z napisem u góry" The image ".[adres pliku url]." can not be displayed because itd errors " . Próbowałem zarówno na Xampp jak i Webserw- efekt ten sam. Mój kod treningowy to :
W celu rozwiązania problemu ściągnąłem skrypt sprawdzający czy biblioteka GD istnieje a jeśli tak to żeby system wypisał mi informacje o niej
i skrypt ten wypisał : " ersion: bundled (2.1.0 compatible) FreeType Support: tak FreeType Linkage: with freetype T1Lib Support: nie GIF Read Support: tak GIF Create Support: tak JPEG Support: tak PNG Support: tak WBMP Support: tak XPM Support: tak XBM Support: tak WebP Support: tak JIS-mapped Japanese Font Support: nie " Nie wiem w czym problem, czy czegoś tu brakuje czy może używam niewłaściwych funkcji w stosunku do wersji - temat dla mnie nowy. Proszę o sugestie i dzięki z góry za info ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa normalnie chyba że masz jakieś puste znaki przed wysłaniem nagłówka. Nie zamykaj kodu przez ?>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, pomogło z tymi pustymi znakami. Ale nie rozumiem w czym problem z "?>" ( działa mi z tym ) . Wiem że jeśli po kodzie php nie ma jakiegoś wykonywanego przez przeglądarke to nie trzeba wykańczać ale w czym to zakończenie przeszkadza ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:43 |