![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewne pytanie czy da się zatrzymać wykonywanie tylko danej funkcji bez zatrzymywania kodu czyli mniej więcej coś takiego.
Czy jest jakaś możliwość wyłączenie tej funkcji do tego kawałka kodu, czyli przed echo $string... Chodzi mi o coś w rodzaju die(), ale tylko dla tej funkcji, i tu moje pytanie czy jest to możliwe, jak tak to prosił bym bardzo o pomoc Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm, jakby to powiedziec...
Kod return; ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Ja bym dał do spełnienia jakieś warunki i użył np. case
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Kshyhoo @ 2005-02-02 17:16:42) Ja bym dał do spełnienia jakieś warunki i użył np. case a czemu nie wyszedlbys przez return ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Bo jeszcze nie umiem
![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
ale czegos nie kumam ... skoro nie chcesz zeby sie wykonywala to ja zakomentuj ... jak ma sie wykonywac czasem to wstaw ifa ... i po problemie ... inaczej sie nie da ... jezeli jest jakis warunek wykonywania to mozna zawsze zrobic jakiegos ifa z tym warunkiem ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niby tak ale to był przykład z głowy bo ogołnie to chodzi mi aby funkcja była wykonywana do pewnego momentu... jest inicjowana na początku pliku a później nie chce aby zmieniała kod w pewnym miejscu w tym problem.. więc komentarze nie pomogą... Ale problem już nieaktualny poradziłem sobie inaczej co do return to kolejna przydatna funkcja w php - Dzięki!
Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie funkcja a slowo kluczowe!
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:52 |