![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam formularz PHP, w którym są wyłącznie 3 pola (name, email, message). Chciałbym dodać dwa kolejne (name2 i name3). Z dodaniem nowych pól w HTML nie mam problemu. Nie mogę natomiast poradzić sobie z warunkami w PHP: W oryginale jest tak:
Jak dołożyć tutaj kolejne dwa pola (name2 i name3)? Z góry dziękuję za pomoc.
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przenoszę do stosownego działu. Używaj bb-code do kodu PHP.
PS. Nie wiesz, jak działa IF / ELSEIF ? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze do sprawdzenia email wystarczy jedna funkcja z warunkiem
A co do dodania sprawdzania sprawdzania innych pól formularza, to zrób analogicznie jak pozostałe, to naprawdę podstawy pracy na warunkach w każdym języku programowania.
I używaj BBCODE - PHP dla kodu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:02 |