![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z tym kodem. Działało wcześniej, a teraz wyrzuca error 500. Oto kod:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Sprawdz logi
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z jakiegoś powodu nie mogę sprawdzić logów w panelu. Tak jakby ich tam nie było
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A inna strona Ci działa na tym serwerze?
Najlepiej taka która nie łączy się z bazą. |
|
|
![]()
|
|
Działają. I to nawet te łączące się z bazą. Wyciąłem nazwę i hasło z kodu żebyście nie hackowali
![]() Jak wstukałem ten kod w tester PHP to wyszło mi "unexpected end of file". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zamykasz jednej klamry.. W notatniku to piszesz? Polecam zainwestować czas w pobranie chociaż Notepad++.
Hasło i host nie jest potrzebne do "hackowania" Twojej strony, wystarczy, że podasz nam tutaj link - Twój skrypt z bezpieczeństwem ma niewiele wspólnego. Ten post edytował markuz 3.05.2017, 18:19:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hasło i host nie jest potrzebne do "hackowania" Twojej strony, wystarczy, że podasz nam tutaj link - Twój skrypt z bezpieczeństwem ma niewiele wspólnego. Dane do MySQL mogą troche namieszać, ale to nie jest program dla banku. Wkleiłem to do DroidEdit i nie widzę tej klamry |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No wlasnie, nie widzisz bo nie ma.
![]() W linii 127 kodu z pierwszego posta radosnie wykomentowales te klamre -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobra, już znalazłem klamrę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pierwszy błąd: linia 46, potem za if (isset($potwierdz)) { powyłączane linie kodu mieszają...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Cytat Działało wcześniej, a teraz wyrzuca error 500 A na przyszlosc precyzuj swoje wypowiedzi, np:Dzialalo, ale potem wlozylem w two swoje paluchy i przestalo dzialac a ja nie pamietam co zmienilem. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc
Mam jeszcze takie pytanie. Jak w tym kodzie zrobić, aby tylko jedno (to kliknięte) się usuwało a nie wszystko?
Poza tym to kod działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytaj - Usuń wszystkie odpowiedzi gdzie id jest równe id (czyli zawsze id jest równe id tak samo jak 1 = 1) Może zamiast tego id wstaw tam jakąś zmienną przechowywującą id które chcesz usunąć? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Właśnie nie wiem jak te id przechwycić od odpowiedniego elementu.
Tamta linijka jest bez sensu. |
|
|
![]()
|
|
Ok. Widzę, że dane wysyłasz formularzem w tym miejsu:
Podmień to na:
A potem ten dolny kod na:
Powinno działać ale nie sprawdzałem więc mogą być błędy. Ten post edytował markuz 4.05.2017, 15:45:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przyciski nie działają, nie kasują. Ale dzięki
A tak ogólnie to ma ktoś pomysł jak zrobić punkowanie odpowiedzi? Automat oparty o słownik raczej odpada. Skrypt musiałby sprawdzać czy odpowiedzi nie są jednakowe i czy w ogóle są. Jeszcze nie wymyśliłem jak to zrobić aby się nie narobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Stasiu
Jak się uczysz przez praktykę, to się ucz porządnie, a nie połebkach. Poczytaj o HTML, szczególnie o tagach i atrybutach formularzy. Bliżej zaznajom się z tablicami i bazami danych. Zrób sobie na papierze algorytm działania skryptu, bądź skryptów. Nikt za Ciebie kodu nie napisze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 08:03 |