![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Postawiłem sobie vagranta + symfony. Wszystko ok dopóki nie próbuje połączyć się z bazą danych. Doctrine łączy się po za virtualką (jeśli podaje 127.0.0.1) natomiast gdy podaje adres IP vagranta to nie widzi bazy danych... Nie rozumiem dlaczego tak jest. W projektach opartych o CakePHP czy Laravel nie mam problemu. Jak sobie z tym poradzić? Ten post edytował webwinner 27.02.2017, 18:15:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Problem nie ma raczej zwiazku z Symfony.
Cytat Doctrine łączy się po za virtualką (jeśli podaje 127.0.0.1) Jestes pewien ze odpalasz kod php wewnatrz vagrant a nie przypadkiem bezposrednio na swoim host? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja sie nie pytam gdzie jest kod. Ja sie pytam gdzie go odpalasz. To dwie rozne rzeczy. Kod moze byc wewnatrz katalogu, ktory jest synchronizowany z vagrant, ale ty nadal mozesz go odpalac ze swojego hosta.
Wiec ja sie pytam ponownie: jak odpalasz ten kod? Wewnatrz vagrant czy bezposrednio ze swojego hosta? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. tego co pisze autor to z hosta.
Pokaż lepiej skąd masz box do vagrana, a jeśli sam go robiłes to pokaż vagrant file |
|
|
![]()
|
|
Ja sie nie pytam gdzie jest kod. Ja sie pytam gdzie go odpalasz. To dwie rozne rzeczy. Kod moze byc wewnatrz katalogu, ktory jest synchronizowany z vagrant, ale ty nadal mozesz go odpalac ze swojego hosta. Wiec ja sie pytam ponownie: jak odpalasz ten kod? Wewnatrz vagrant czy bezposrednio ze swojego hosta? Ze swojego hosta który jest zsynchronizowany z vagrantem. Wg. tego co pisze autor to z hosta. Pokaż lepiej skąd masz box do vagrana, a jeśli sam go robiłes to pokaż vagrant file kod vagranta: CODE # -*- mode: ruby -*- # vi: set ft=ruby : # All Vagrant configuration is done below. The "2" in Vagrant.configure # configures the configuration version (we support older styles for # backwards compatibility). Please don't change it unless you know what # you're doing. Vagrant.configure("2") do |config| # The most common configuration options are documented and commented below. # For a complete reference, please see the online documentation at # https://docs.vagrantup.com. # Every Vagrant development environment requires a box. You can search for # boxes at https://atlas.hashicorp.com/search. config.vm.box = "ubuntu/trusty64" config.vm.network "private_network", ip: "192.168.33.11" config.vm.synced_folder "./public", "/var/www/html", :mount_options => ["dmode=777", "fmode=777"] end |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ze swojego hosta który jest zsynchronizowany z vagrantem. No to jak... kod php ma byc odpalany wewnatrz vagranta. Dopiero wowczas localhost bedzie wskazywal na baze w vagrant. No po co odpalasz vagrant jesli kod php i tak odpalasz ze swojego hosta. Toz to nie ma sensu ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:39 |