![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znacie może coś takiego co pozwoli mi notować pomysły, przemyślenia
![]() Prowadze kilka projektów, wpadam naróżne pomysły, notuje je w plikach textowych i się robi śmietnik jeden wielki. Coś takiego ja burza mozgów dla jednej osoby ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedyś widziałem taki edytor, który potrafił tworzyć bazę skryptów... miał kolorowanie składni itd.... nie pamiętam jak się nazywa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz mind manager'a, program do mapowania myśli, powinnien Ci się spodobać
![]() -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na razie trzymam wszystko w jednym pliku pod reka, podzielone na pomysly.
Nasunales mi pomysl zrobienia takiego programu: - w php + db - dodajesz/usuwasz/edytujesz projekt - dodajesz/edytujesz/usuwasz notatki do projektu - dostep do proojektow przez linki to jest podstawa. Opcje dodatkowe: + szybkie notatki -- nie przyporzadkowane do zadnego projjektu -- bedzie mozna je przydzielic pozniej + markowanie (zaznaczanie) notatek jako, np. zrobione, nowe pomysly, poprawki + wyszukiwanie -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(patrycjusz @ 2005-01-23 23:27:46) zobacz mind manager'a, program do mapowania myśli, powinnien Ci się spodobać ![]() a cos niekomercyjmego? no moze co najwyzej jakis sharware czy adware. -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tego się przyzywczaiłem i nie mogłem się obyć bez legala ja i znaczna część naszej firmy więc trzeba było kupić
![]() A co do sharwarów albo free to nic nie znalazłem ciekawego, ale jakbyś cosik miał ![]() to byłoby miło coś zobaczyć, dodam że znakomicie mi się to narzędzie sprawdza również w pracy grupowej (ma ku temu kilka opcji), do tworzenia modeli funkcjonalnych (zrzut do .doc) , prezentacji itp, dodatkowo CVS i group office i wszystko smiga jak trzeba ![]() Ale ciekaw jestem jak to u was wygląda ![]() -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod linuxem swietnie sprawdza sie KJots
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@patrycjusz dobry jest mind manager?? bo wygląda na sensowy program.
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
@ARJ: zajeb....
![]() -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tomboy jest za*****ty!
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm dotProject tez moze pomoc
![]() albo przeciez kazdy edytor php ktory ma wsparcie dla "projektów" np. ZEND mozna do czegos takiego wykorzystywac... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
do notatek, szkiców, i przpomnień od dawna wykorzystuję darmowy polski program KeyNote (niewtety - nie posiadający polskiej wersji, ale to nie powinno za bardzo przeszkadzać).
Nic wielkiego - proste drzewo wpisów i notek. Sprawdza się jednak bardzo dobrze. Polecam. http://www.tranglos.com/free/keynote.html -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Normalnie poczułem się jak dinozaur
![]() Dlaczego? Bo ja do notatek używam: "zapinany" skórzany notes, kalendarz książkowy (aktualnie na 2005r), i kartki A4 (czasami zadrukowane po drugiej stronie) A we firmie to używamy PHProject gropware. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
kszychu: Nie jesteś sam
![]() _______________ A co do przemyśleń, różnych drzewek etc. Nie robie tego, ponieważ i tak jak przyjdzie do pisania to i tak robie co innego. W wyjątkowych sytuacjach: kalendarz, skórzany notatnik. Ten post edytował badme 24.01.2005, 18:30:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() @dr_bonzo - myślałem o czymś takim - tzn. w troche inny sposób - zrobie sobie skrypty do obsługi strony startowej na localhoście - choc nie wiem co tam jeszcze będzie oprócz tego natatnika i tych projektow - z tym że będzie to towrzone dla jednej osoby -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdę mówiąc, to ja używam podobnych narządzi jak kszychu, a do tego jeszcze telefonu Nokia 3510i z organizatorem. No cóż, moim zdaniem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Muszę jednak przyznać, że wszystkie moje prace w Zend wprowadzam w formie projektów, a program KeyNote, który zaprezentował DeyV wydaje się być interesujący... No cóż, zainstalujemy, zobaczymy...
-------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:12 |