Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Notatnik programisty ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
NuLL
Znacie może coś takiego co pozwoli mi notować pomysły, przemyślenia questionmark.gif
Prowadze kilka projektów, wpadam naróżne pomysły, notuje je w plikach textowych i się robi śmietnik jeden wielki. Coś takiego ja burza mozgów dla jednej osoby rolleyes.gif
tiraeth
kiedyś widziałem taki edytor, który potrafił tworzyć bazę skryptów... miał kolorowanie składni itd.... nie pamiętam jak się nazywa sad.gif
patrycjusz
zobacz mind manager'a, program do mapowania myśli, powinnien Ci się spodobać smile.gif
dr_bonzo
Na razie trzymam wszystko w jednym pliku pod reka, podzielone na pomysly.

Nasunales mi pomysl zrobienia takiego programu:
- w php + db
- dodajesz/usuwasz/edytujesz projekt
- dodajesz/edytujesz/usuwasz notatki do projektu
- dostep do proojektow przez linki
to jest podstawa.

Opcje dodatkowe:
+ szybkie notatki -- nie przyporzadkowane do zadnego projjektu -- bedzie mozna je przydzielic pozniej
+ markowanie (zaznaczanie) notatek jako, np. zrobione, nowe pomysly, poprawki
+ wyszukiwanie
sobstel
Cytat(patrycjusz @ 2005-01-23 23:27:46)
zobacz mind manager'a, program do mapowania myśli, powinnien Ci się spodobać smile.gif

a cos niekomercyjmego? no moze co najwyzej jakis sharware czy adware.
patrycjusz
do tego się przyzywczaiłem i nie mogłem się obyć bez legala ja i znaczna część naszej firmy więc trzeba było kupić smile.gif
A co do sharwarów albo free to nic nie znalazłem ciekawego, ale jakbyś cosik miał smile.gif
to byłoby miło coś zobaczyć,
dodam że znakomicie mi się to narzędzie sprawdza również w pracy grupowej (ma ku temu kilka opcji), do tworzenia modeli funkcjonalnych (zrzut do .doc) , prezentacji itp, dodatkowo CVS i group office i wszystko smiga jak trzeba smile.gif
Ale ciekaw jestem jak to u was wygląda snitch.gif
Sabistik
pod linuxem swietnie sprawdza sie KJots
ARJ
@patrycjusz dobry jest mind manager?? bo wygląda na sensowy program.
patrycjusz
@ARJ: zajeb.... smile.gif
bregovic
Tomboy jest za*****ty!
Vengeance
hmm dotProject tez moze pomoc snitch.gif
albo przeciez kazdy edytor php ktory ma wsparcie dla "projektów" np. ZEND mozna do czegos takiego wykorzystywac...
DeyV
do notatek, szkiców, i przpomnień od dawna wykorzystuję darmowy polski program KeyNote (niewtety - nie posiadający polskiej wersji, ale to nie powinno za bardzo przeszkadzać).
Nic wielkiego - proste drzewo wpisów i notek. Sprawdza się jednak bardzo dobrze. Polecam.
http://www.tranglos.com/free/keynote.html
kszychu
Normalnie poczułem się jak dinozaur sad.gif
Dlaczego? Bo ja do notatek używam: "zapinany" skórzany notes, kalendarz książkowy (aktualnie na 2005r), i kartki A4 (czasami zadrukowane po drugiej stronie)
A we firmie to używamy PHProject gropware.
Ociu
kszychu: Nie jesteś sam smile.gif

A co do przemyśleń, różnych drzewek etc. Nie robie tego, ponieważ i tak jak przyjdzie do pisania to i tak robie co innego. W wyjątkowych sytuacjach: kalendarz, skórzany notatnik.
NuLL
smile.gif

@dr_bonzo - myślałem o czymś takim - tzn. w troche inny sposób - zrobie sobie skrypty do obsługi strony startowej na localhoście - choc nie wiem co tam jeszcze będzie oprócz tego natatnika i tych projektow - z tym że będzie to towrzone dla jednej osoby
seaquest
Prawdę mówiąc, to ja używam podobnych narządzi jak kszychu, a do tego jeszcze telefonu Nokia 3510i z organizatorem. No cóż, moim zdaniem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Muszę jednak przyznać, że wszystkie moje prace w Zend wprowadzam w formie projektów, a program KeyNote, który zaprezentował DeyV wydaje się być interesujący... No cóż, zainstalujemy, zobaczymy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.