![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak usunąć znaczniki BBCODE? Powiedzmy, że zmienna ma następującą wartość:
Jak wyciąć BBCODE, żeby zostało:
![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
było wiele przykładów jak używac wyrażeń regularnych na forum, więc możesz je tu znaleźć i się poduczyć -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbym prosić o jakiś gotowy skrypcik?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś podobnego do tego, czego szukasz... Napisałem sobie na potrzebę chwili (raczej nie do końca optymalne rozwiązanie, ale chodziło mi o to, żebym mógł ew. zostawiać niektóre znaczniki). Usuwa znaczniki BBCode, pozostawiając to, co jest między nimi, czyli z
Kod [b]bold[/b] [url]urljakis[/url] bleble zostanie:Kod bold urljakis bleble
brakuje usuwania m. in. [quote], ale z tym poradzisz sobie. Ten post edytował czachor 23.01.2005, 17:18:38 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Dzięki.
W międzyczasie znalazłem również coś:
Działa dla wszystkich wyrażeń między znakiem "[", a znakiem "]". -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:47 |