![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WITAM WAS!
Może mi ktoś przybliżyć w jakiej technologii robione są aktualne strony www chodzi mi o nowy trend przykładowo tutaj stomatologiagoclaw.pl albo tutaj bardziej rozbudowana intellect.pl Chodzi mi o to jak wykonane są elementy strony w których po przewinięciu w dół strony przykładowo dzieje się jakaś akcja (licznik zaczyna liczyć, elementy się przesuwają itp.. itd..) Co raz większa ilość stron wykonana jest już w takim trendzie. Czy jest to połączenie po prostu zwykłego CSSa i HTMLa z elementami JS i JQ? czy może to się jakoś nazywa i jest na to jakiś generator etc.. Jak wykonać taki szablon czy są gdzieś gotowe moduły do wykonania tego? Pozdrawiam, Dariusz
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A problem w źródło zajrzeć?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
początkujący jestem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To o co się pytasz robi się w javascripcie, a dokładniej to scroll event. Te strony nie są specjalnie rozbudowane, to są zwykłe wizytówki :|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Zapoznaj się z https://webmastah.pl/prosty-efekt-parallax/
|
|
|
![]()
|
|
no właśnie o to mi chodziło dzięki pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, trafiłem tutaj bo też szukam takiego efektu, podany przykład wygląda fajnie, ale czy jest możliwość zrobienia efektu paralax bez użycia zewnętrznych bibliotek?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, trafiłem tutaj bo też szukam takiego efektu, podany przykład wygląda fajnie, ale czy jest możliwość zrobienia efektu paralax bez użycia zewnętrznych bibliotek? Można wszystko zrobić, ale czy chce ci się pisać od zera wszystko? Bo lepiej wyjdzie jak napiszesz coś z gotowej biblioteki i później jest więcej czasu na resztę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:30 |