![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z pokazaniem danych pobieranych z kilku tabel na wykresie highcharts.
Moje tabele nazywają się prognoza_choszczno prognoza_szczecin prognoza_koszalin W każdej tabeli mam pola id, dzien, dzientempmax, dzientempmax, dzien1, dzien1tempmax, dzien1tempmax, dzien2, dzien2tempmax, dzien2tempmax itd Chciałbym te dane ze wszystkich tabel wyświetlić na jednym wykresie. Coś takiego wykres Ten post edytował brzanek 18.09.2016, 09:19:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witam mam problem z pokazaniem danych pobieranych z kilku tabel na wykresie highcharts. Jaki masz problem z pokazaniem danych? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest taki, że nie wiem jak to pobrać i wyświetlić na wykresie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
No pobrać z bazy, to chyba, to chyba umiesz? A potem do tablicy:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że moje pola w tabeli wyglądają tak:
id, dzien, dzientempmax, dzientempmax, dzientempodcz, dzienwiatr, dziencisnienie, dzien1, dzien1tempmax, dzien1tempmin, dzien1tempodcz, dzien1wiatr, dzien1cisnienie, dzien2, dzien2tempmax, dzien2tempmin, dzien2tempodcz, dzien2wiatr, dzien2cisnienie, itd Ja potrzebuję wyciągnąć tylko takie dane dzien, dzientempmax, dzientempmax, dzien1, dzien1tempmax, dzien1tempmax, dzien2, dzien2tempmax, dzien2tempmax itd Kolejne id dodawane jest automatycznie co 2 godziny. Teraz te dane będę chciał wyświetlić na wykresie jaki pokazałem wcześniej. Zaznaczam, że dane pochodzą z jednego id. Pobrałem dane z tabeli te które mnie interesowały tylko teraz jak je wyświetlić na wykresie.
Ten post edytował brzanek 18.09.2016, 09:31:06 |
|
|
![]()
|
|
Np: tak, lub tablica z php do javascript
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Np: tak, lub tablica z php do javascript Niewiele mi to mówi. Tak wygląda plik z wykresem ze strony highcharts http://jsfiddle.net/gh/get/jquery/1.9.1/hi...emo/line-basic/
|
|
|
![]()
|
|
Dane do wykresu musisz podać w takiej formie:
Dlatego podałem Ci link. Musisz przekazać w postaci tablicy. data to dane do wykresu. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy dobrze ale zrobiłem tak
O to chodziło? Ten post edytował brzanek 18.09.2016, 10:57:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:10 |