![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Chciałem wrzucić dwa zapytania do jednej tabeli. W oddzielnych kolumnach. Ale coś mi nie idzie. Oddzielnie działa, razem nie.
Kod:
Linia: zwraca mi błąd: Notice: Array to string conversion in, a przecież muszę z tablicy korzystać. I czy dobrze kombinuję, bo coś mi się wydaje, że dostane 2 wiersze a nie 2 kolumny... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak zmienisz na echo '<tr>', $adventures[$x]['id'], '</tr>'; ?
$player to ta zmienna co wyżej ? Ten post edytował KsaR 13.09.2016, 20:01:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Tak, to działa. Ale jak się obawiałem, dostałem poziomą tabelę a nie pionową. Ponadto powiela w rzędzie wszystkie wiersze 2giej tabeli
![]() $player pobierana z GETa. Wydaje mi się, że muszę połączyć 2 tabele w jedną i dopiero "wkładać" w tabelkę. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echo '<tr><td>'.$value.'</td></tr>';
Tak powinno być co do pionu, + skasowanie tr przed i po tej pętli. Co do powielania - to $player nie widzę zeby się zmieniało w pętli dlatego powiela ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pierwsze zapytanie w rzędzie a drugie w kolumnie teraz. Czyli pobiera drugą tyle razy, ile jest rekordów w pierwszej.
$player to tylko dla jednego usera. Tu chodzi o to (a, b - tabele; 1, 2, 3... rekordy tabel):
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Po minifikacji ten kod powinien robić (mniej więcej) to samo co twój wraz z poprawkami z poprzednich postów. __ Nie rozumiem. A: to będą id z adventures B: ![]() Ten post edytował KsaR 13.09.2016, 20:50:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, z "a" łąduję nazwy a z "b" dane.
Twój kod ładuje poziomo 1szą tabelę i drugą tyle razy, ile rekordów w 1szej. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:41 |