![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Mam taki kod odpowiedzialny za pobranie tagów tabeli i uzyskanie z niej tablicy. Wszystko działa, jeżeli tabela ma nagłówek, wysypuje się, jeżeli go nie ma.
Jak najprościej, bez miliona IFów uniezależnić się od braku nagłówka? Mam pomysł, żeby pobrać pierwszy wiersz tabeli... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przede wszystkim
if($Header) powinno być if(is_array($Header)) Potem dla else stwórz tablicę $aDataTableHeaderHTML (A tak, policz sobie ile jest TD i potem jeżeli $Header nie jest tablicą [zwraca null jak sądzę] to stwórz sobie tablicę $Header.) Ten post edytował Tomplus 10.04.2016, 20:51:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Nie może być if(is_array($Header)), bo jeszcze nie jest tablicą a obiektem.
No i mógłbym właśnie tak obić jak piszesz, ale tam gdzie mam $aDataTableHeaderHTML musiałbym IFować, a może jakoś prościej to można... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Napisz moze slownie co ty chcesz osiagnac budujac te tablice, bo odnosze wrazenie ze zdziebko przekombinowales
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wklepuję (wklejam) tabelę do formularza i chcę z tego dostać tablicę (to mam). A potem robię z tego coś
![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze rozumiem to wysypuje ci się twoja tablica którą tworzysz, a nie odczytywanie tabeli jako obiektu.
Więc jeżeli $Header jest obiektem który jest pusty, to należałoby wykreować własny.
Ten post edytował Tomplus 11.04.2016, 21:35:18 |
|
|
![]()
|
|
I o to właśnie mi chodziło. Udało mi się spłodzić to samemu, ale wyszło takie straszydło, że strach.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 07:16 |