![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowy na forum. Mam drobne pytanie które dla zaawansowanych pehapowiczow będzie łatwe (tak myślę)
a mianowicie: Potrzebuje zrobić aby wyświetlały mi się wpisy gdzie w kolumnie "Data" będzie data dzisiejsza i kolorowało datę na czerwono natomiast potrzebuje jeszcze polecenie które będzie mi sprawdzało kolumnę status i np jeżeli będzie "Zrealizowano" to cały wiersz był na zielono
ja zrobiłem to w ten sposób i rzeczywiście wyświetlają mi się rekordy z data dzisiejszą natomiast jak do tego dodać sprawdzanie statusu? Z góry dziękuje i pozdrawiam użytkowników |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witamy na Forum. Zapoznaj się z panującymi tu zasadami, by uniknąć blokady wątków.
Przenoszę... Co do problemu, wystarczą proste instrukcję oparte na if. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie tak myślałem ze ify natomiast jak mam zrobić żeby sprawdzało mi datę i wyświetlało tylko z data dzisiejsza i dodatkowo kolorowało jeżeli status będzie np 1?
bo próbowałem dodać elseif
natomiast wtedy wyświetlają mi się tez inne rekordy np z innej daty ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
W zasadzie to prawie cały kod ponieważ ja potrzebuje wyświetlić sobie te 2 kolumny
Zapewne można to zrobić jakoś za pomocą switcha prawda? Ten post edytował Shrewdek 27.03.2016, 12:14:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o cos takiego chodzi ? ->
|
|
|
![]()
|
|
Taaak dokładnie o takie cos mi chodziło
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:14 |