![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam skrypt, który uaktualnia bazę według pliku XML. Sam skrypt częściowo działa, tzn. usuwa nieaktualne wpisy, ale nie wszystkie. Nie umiem rozgryźć czy coś ze skryptem jest nie tak...
W logach mam informację, że był "Problem z usunięciem" ale nie było numeru ogloszenie_id więc tak jakby go nie czytało. Chociaż czyta go na 100%, struktura XMLa jest poprawnie czytana bo używam skryptu też do dodawania wpisów i to działa. Nie działa tylko usuwanie. Ten post edytował deha21 13.03.2016, 10:06:18 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Proszę dopasować tytuł do zasad działu, problem ze skryptem to 99% wątków...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę dopasować tytuł do zasad działu, problem ze skryptem to 99% wątków... Zmieniłem. Gdybym wiedział co jest nie tak w skrypcie to bym to dokładniej opisał, ale nie mam pojęcia... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
To może napisz, jakich danych nie usuwa, tudzież zapodaj jakieś dane do kombinowania.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$ogloszenie_id= (string)$ogloszenie->ogloszenie_id;
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij od sprawdzania danych:
Cytat $ogloszenie_id=$ogloszenie->ogloszenie_id; w przypadku importu jest to bardzo istotne. Wydaje się, że importowany plik musi być poprawny, a nie zawsze taki jest. Kolejna sprawa to nazwy zmiennych, zmień poziom raportowania błędów. $delads i $del_ads to są różne zmienne. |
|
|
![]()
|
|
To może napisz, jakich danych nie usuwa, tudzież zapodaj jakieś dane do kombinowania. Nie mam akurat żywego pliku, ale XML wygląda mniej więcej tak: Kod <usun> <sprzedam> <ogloszenie>123456</ogloszenie> <ogloszenie>987654</ogloszenie> </sprzedam> </usun> Nie usuwa żadnych danych, tak jakby czasem $ogloszenie_id (czyli <ogloszenie>) był po prostu pusty, a nie jest pusty. $ogloszenie_id= (string)$ogloszenie->ogloszenie_id; Nie wiem czy pomoże, ale zmieniłem. Czekam teraz na plik eksportu XML-a i będę testować. w przypadku importu jest to bardzo istotne. Wydaje się, że importowany plik musi być poprawny, a nie zawsze taki jest. Kolejna sprawa to nazwy zmiennych, zmień poziom raportowania błędów. $delads i $del_ads to są różne zmienne. Plik XML na pewno jest poprawny. $delads i $del_ads - tutaj przy wklejaniu kodu na forum musiałem coś pozmieniać bo w kodzie jest $delads. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 10:14 |