![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, php ogarniam średnio i mam taki oto problem.
Posiadam 3 skrypty php: index.php, sprawdz.php i kod.php w index.php znajduje się kod formularza:
w sprawdz.php skrypt który powinien sie wykonywać po naciśnięciu "Submit'a" jest to skrypt pod sms
I po wgraniu na serwer skryptów wyskakują błędy: Cytat Warning: file_get_contents(http://admin.mojeserwery.pl/1.0/KluczAPI/1/TestFile32/sms.json): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /var/www/sprawdz.php on line 28 Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/sprawdz.php on line 35 Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/sprawdz.php on line 46 Dodam że strone www mam postawioną na VPS'ie oraz gdy nie dodam zmiennej w sprawdz.php $smscode= $POST_['codesms'] a dam samo $smscode = 'Kodbylejaki' wszystko wykonuje się poprawnie. Z góry dziękuje za pomoc. Ten post edytował Moko 25.07.2015, 14:57:12
Powód edycji: [Kshyhoo]: manual zamiast cytat ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przecież masz jasno napisane: "failed to open stream".
PS. Popraw tytuł wątku. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem że jest tam jasno napisane "failed to open stream" tylko co jest powodem tego? Tj. powodem napewno jest coś z $_POST['codesms'] bo jeżeli dam $code = 'Jakiskod' to się wykonuje poprawnie skrypt.
Przecież masz jasno napisane: "failed to open stream". PS. Popraw tytuł wątku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:45 |