![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o sugestie na temat problemu:
Jakiś czas temu miałam za zadanie na podstawie tekstu wpisanego w input zmienić select z tak na nie, jeżeli to co wpiszę w input będzie zgodne z ograniczoną listą (kilka pozycji). Rozwiązanie otrzymałam Temat: JavaScriptPHP Edycja input zmieniajaca Select. Lista była na tyle krótka, iż nie było konieczności tworzenia tabeli. Lecz lista się jak mogłam się spodziewac urosła do 200 pozycji i musiałam stworzyć w tej samej bazie kolejną tabelę (id, nazwa). Więc prosze o podpowiedź jak się odnieśc do innej tabeli w tej samej bazie w sensie jeżeli wpiszę w input text to program sprawdzi(bez przeładowania strony) czy znajduje się on w tej samej bazie w innej tabeli na liście, jeżeli tak to w select wybierze "tak" jeżeli nie to wstawi "nie". Ten post edytował Zuzanna777 30.06.2015, 07:37:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Ogarnij
google -> jquery ajax example google -> mysql select example* *zamiast mysql wybierz bazę danych, z której korzystasz 2. Gdy będziesz wiedziała co i jak mniej więcej napisać, wpadnij po dalsze rady (najlepiej z gotowym przykładem) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście,
więc mając przykład
chałabym aby dane z linii 23 były sprawdzane z tabeli "rasy" o strukturze id, rasy. Proszę o sugestie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:33 |