![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze o sugestie na temat rozwiązania problemu.
Mam pole input, w którym wpisuję rasę oraz select posiadające dwie opcje "TAK" oraz "NIE". Moje pytanie brzmi jak uzależnić to co wpiszę w input od select. Np. mam gdzieś na kartce listę ras: York oraz Chihuahua więc jeżeli użyję którejś z nich w polu input automatycznie bez odświerzania strony zostanie wybrane w select "TAK". Lista ras powodująca wybór "TAK" nie musi być w bazie danych jest na tyle krótka, że może byc w postaci warunków lub tabeli. Poniżej przedstaweiam fagment formularza. <form id="licz_punkty" name="licz_punkty" > <TR><TD>Rasa:</TD> <TD><input type="text" " id="rasa" name="rasa" value=""></TD></TR> <TR><TD title="x">Rasa wrażliwa na choroby:</TD> <TD> <SELECT name="nr_1"> <OPTION SELECTED> </OPTION> <OPTION value="5">TAK </OPTION> <OPTION value="10">NIE </OPTION> </SELECT></TD> </form> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są warunki, jest sprawdzanie. Jeżeli jest to zadanie (o dziwo miałem ostatnio coś podobnego, jakaś epidemia ![]() Można było to rozwiązać lepiej, ale taka forma też nie jest zła. Ten post edytował kafowi 22.06.2015, 14:45:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak
![]() Dziękuję oczywiście o to mi chodziło . . . ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:05 |