Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Symfony][Symfony2]Który edytor najlepiej podpowiada kod w symfony2
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Swego czasu (jakiś rok temu) już o to pytałem, ale wtedy nie było konkretnych odpowiedzi, także zapytam znowu ;-)

W jakich edytorach pracujecie z Symfony2. Ja obecnie pracuję w Eclipse (+plugin wsparcia Symfony) ale mam trochę problemów z tym edytorem. Głównym moim problemem jest to, że nie mogę zaimportować do niego projektu Symfony z prawidłowym podpowiadaniem składni. Tj. działa ono częściowo np. $this->getDostrine()-> itd działa dobrze, ale już np. jak wchodzą w grę zapytania $this->getDoctrine()->getRepository('bundle:product")->{brak customowych metod}. podobnie $this->get('session')->{brak podpowiadania składni}.

Z tego co udało mi się ustalić, to problem leży we wtyczce od Eclipse, która chyba jest nieaktualizowana i nie do końca wspiera nowe wersje Symfony, bo w projekcie utworzonym przez generator dla symfony 2.3 wszystko ładnie działa ;-(

W każdym razie pytanie brzmi - czy komuś udało się zmusić eclipse do działania w tej kwestii? Albo czy możecie polecić jakiś inny edytor z dobrym wsparciem dla podpowiadania składni w Symfony2.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:39