![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2014 Skąd: Czernina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kolega ma taki malutki problem a mianowicie za pomocą pliku php (instalacyjnego) chciał aby w danym pliku (przykładowo pod nazwą: mój_plik.php) odnalazło przykładowo taki kod:
po czym zmieniło go na taki: i zapisało plik nie naruszając innych treści jakie są w pliku ale nie wie jakiego kodu użyć do tego. Ja mu nie mogę pomóc bo sam nwm jak to zrobić więc piszę tutaj Ten post edytował alkesz1718 1.05.2015, 22:25:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 19 Dołączył: 27.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można wczytać plik do tablicy, użyć pętli foreach i wyszukać ciąg znaków, po czym go zamienić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2014 Skąd: Czernina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a można prosić o jakiś wzór takowego kodu??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem najprościej będzie tak:
Ten post edytował sadistic_son 5.05.2015, 11:07:46 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
ok sprawdzę go
![]() wcześniej miałem taki kod do zmieniania zawartości pliku:
oraz:
ten 1 kod się ładnie zainstalował i zapisało go bez zarzutów ale ten 2 już coś ma problemy i mi nie chce go zmieniać stąd też pytałem o jakiś łatwiejszy i skuteczny sposób na zmienianie zawartości... Ale powracając do moego pytania to nawiązując do w/w kodów chcę by mi sprawdzało czy zapisały się poprawnie te pliki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2007 Skąd: Bydgoszcz/Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś pewien że:
* szukana treść pokrywa się z tym, czego szukasz? np znak końca linii może być inny dla różnych systemów (\n, \r\n, \n\r'), tabulacje mogą być zamieniane na spacje i odwrotnie, * skrypt ma uprawnienia do otwarcia pliku do zapisu? Zamiast: daj
Ten post edytował salfunglandyare 5.05.2015, 20:36:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 13:40 |