po czym zmieniło go na taki:
i zapisało plik nie naruszając innych treści jakie są w pliku ale nie wie jakiego kodu użyć do tego.
Ja mu nie mogę pomóc bo sam nwm jak to zrobić więc piszę tutaj
$plik="mój_plik.php"; $zawartosc=file_get_contents($plik); //wczytaj zawartosc pliku mój_plik.php do zmiennej $zawartosc jako tekst $co_znalezc='$txt = str_replace( "</code></pre>", '."'[/code]'".', $txt );'; // takie rozdzielenie tego tekstu jest konieczne ze zwgledu na wystepowanie w nim roznych cudzyslowow ( zarówno ' jak i " ) $na_co_zamienic='$txt = str_replace( "</codex></prec>", '."'[/codex]'".', $txt );'; $nowa_zawartosc=str_replace($co_znalezc,$na_co_zamienic,$zawartosc); //w $zawartosc zamien $co_znalezc na $na_co_zmienic i wczytaj do $nowa_zawartosc file_put_contents($plik,$nowa_zawartosc); //zapisz do pliku $plik to co w zmiennej $nowa_zawartosc
' array ( \'name\' => $lang[\'opt_question\'], \'url\' => "$PHP_SELF?mod=question", \'mod\' => "question", \'access\' => "admin" ) '=>' array ( \'name\' => $lang[\'opt_question\'], \'url\' => "$PHP_SELF?mod=question", \'mod\' => "question", \'access\' => "admin" ), array ( \'name\' => $lang[\'sound_conf\'], \'url\' => "$PHP_SELF?mod=sound", \'mod\' => "sound", \'access\' => "admin" ) '); $fai4='engine/skins/default.skin.php'; foreach ($zodziai4 as $key => $value) { }
' $txt = str_replace( "</code></pre>", \'[/code]\', $txt ); '=>' $txt = str_replace( "</code></pre>", \'[/code]\', $txt ); $txt = preg_replace( "#<!--dle_zs_begin:(.+?)-->(.+?)<!--dle_zs_end-->#is", \'[zs=\\1]\', $txt ); $txt = preg_replace( "#<!--dle_hl_begin:(.+?)-->(.+?)<!--dle_hl_end-->#is", \'[hl=\\1]\', $txt ); '); $fai2='engine/classes/parse.class.php'; foreach ($zodziai2 as $key => $value) { }
} else { }