![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem ze skryptem usuwającym. Skrypt usu nie działa poprawnie. Nie wiem do końca dlaczego. Prosiłbym o pomoc. Skrypt usu.php ma usuwać wybrany katalog z bazy danych
usu.php
Index.php
Ten post edytował saperdak 19.04.2015, 08:08:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 19 Dołączył: 27.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Włącz raportowanie błędów.
2. Gdzie ty deklarujesz $id? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Chcesz usunąć fizycznie katalog z dysku i jego adres z bazy danych?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz usunąć fizycznie katalog z dysku i jego adres z bazy danych? Chodzi mi o usuwanie katalogów z Bazy danych. np: Name Data Darek rrrr/dd/mm Usun Klikając w usun usuwało mi rekord z bazu. Cytat 1. Włącz raportowanie błędów. 2. Gdzie ty deklarujesz $id? 1.Nie pokazuje mi żadnych błędów pod klawiszem F12 2.<a href=\"usu.php?del&id={$row['id']}\" name=\"del\">Usuń</a> tutaj. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Chodzi mi o usuwanie katalogów z Bazy danych. W bazie danych nie ma katalogów, są rekordy, wpisy. W tym temacie dostałeś niemalże gotowca do usuwania rekordów z bazy danych, w czym problem? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chodzi mi o usuwanie katalogów z Bazy danych. Co to jest katalog w bazie danych? Tabela? Rekord? Cytat 1.Nie pokazuje mi żadnych błędów pod klawiszem F12 To nie jest "włączenie raportowania błędów". To jest konsola do JavaScript'u. Cytat 2.<a href=\"usu.php?del&id={$row['id']}\" name=\"del\">Usuń</a> tutaj. To nie jest żadna deklaracja. To zwykły odnośnik. Jeśli w ten sposób odwołujesz się do usu.php to wykonujesz to metodą GET( ![]()
|
|
|
![]()
|
|
W bazie danych nie ma katalogów, są rekordy, wpisy. W tym temacie dostałeś niemalże gotowca do usuwania rekordów z bazy danych, w czym problem? Dostałem gotowca co do wyglądu i usuwanie nie działało. Musiałem dopisać skrypt usuwający. Cytat To nie jest żadna deklaracja. To zwykły odnośnik. Jeśli w ten sposób odwołujesz się do usu.php to wykonujesz to metodą GET(exclamation.gif) a nie POST. [PHP] pobierz, plaintext if(isset($_GET['del'])) { $id = isset($_GET['id']) ? (int)$_GET['id'] : 0; // Musisz pobrać id... $connection = mysql_connect('localhost','admin','haslo') or die('Brak połączenia z MYSQL'); $db = mysql_select_db('admin', $connection) or die('Brak połączenia z Bazą danych'); $res = mysql_query("DELETE FROM zas WHERE id='.$id.'"); mysql_close($connection); include(index.php'); } [PHP] pobierz, plaintext poprawiłem. Kod się wykonuje ale dane nie są usuwane :/ |
|
|
![]()
|
|
Dostałem gotowca co do wyglądu i usuwanie nie działało. Musiałem dopisać skrypt usuwający. Chyba sobie żartujesz? Zamykam, potem usunę. Kontynuuj swój poprzedni wątek. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:59 |