![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc szukam skryptu gry na strone typu orzel i reszka , ze calosc dziala na bazie mysql i wpisujemy np ilosc 20zlota i albo wygramy x2(40zlota) albo przegramy szanse 50:50
byl gdzies taki skrypt w silniku gry erpg ale szukalem i niemoge znalezc nigdzie moze ktos ma ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Jest stosowny dział do poszukiwań, przenoszę.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeli chcez gotowe rozwiązanie, które będzie pod to co Ty masz to może dałbyś nam jakieś pliki aby można było to przystosować do Twoich wymagań?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no chodzi mi o najprostszy skrypt do tego
np mam tabele users i tam kolumny id,login,haslo,monety i żeby poprostu skrypt sprawdzał czy dany zalogowany user ma ilosc monet ktora chce obstawic, później rand(1,2) sobie losuje i jezeli np wylosuje 1 to graczowi dodaje kwotę postawioną*2 a jezeli wypadnie 2 to traci kwotę postawioną i nic nie wygrywa f5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Praktycznie już wszystko co trzeba to napisałeś.
1. Walidacja formularza + weryfikacja stanu konta. 2. Losowanie randem, proponuje rand(0, 1) - logiczniej. 3. Jeżeli 1 to UPDATE na bazie `monety` = `monety`+ $stawka, jeżeli 0 to zamiast plusa - minus. Szukanie gotowca na 3 linijki kodu to troszkę przesada. Ten post edytował markonix 5.03.2015, 15:58:17 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:46 |