![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam problem ze zmianą nazw miesięcy na polskie, znalazłem coś takiego:
http://api.jqueryui.com/datepicker/#option-monthNames Wydaje mi się że postępuje zgodnie z instrukcją, ale niestety nazwy miesięcy się nie zmieniają. Mój kod:
Ma ktoś jakiś pomysł jak to ugryźć? Ten post edytował startCode 3.03.2015, 13:39:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 13 Dołączył: 17.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim, któremu elementowi chcesz ustawić datepicker? Raz używasz #datepicker, potem .selector i duży bałagan się zrobił. Spróbuj:
Kod $(document).ready(function() { $('.selector').datepicker({ 'monthNames': ["Styczen", "Luty", "Marzec", "Kwiecien", "Maj", "Czerwiec", "Lipiec", "Spierpien", "Wrzesien", "Pazdziernik", "Listopad", "Grudzien"] }); }); Pamiętaj, żeby nadać odpowiedniemu elementowi klasę <em>selector</em>. Ten post edytował fklar 3.03.2015, 14:12:05 -------------------- fklar.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję. Rzeczywiście problem był z .selector, zmiast #datapicker. Sam już się w tym zagubiłem.
![]() Temat można zamknąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:45 |