Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: datepicker przetłumaczenie nazw miesięcy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
startCode
Witajcie, mam problem ze zmianą nazw miesięcy na polskie, znalazłem coś takiego:
http://api.jqueryui.com/datepicker/#option-monthNames

Wydaje mi się że postępuje zgodnie z instrukcją, ale niestety nazwy miesięcy się nie zmieniają.
Mój kod:

1. $(function() {
  2. $( "#datepicker" ).datepicker({
  3. altField: "#alternate",
  4. });
  5. });
  6. $( ".selector" ).datepicker({
  7. monthNames: [ "Styczen", "Luty", "Marzec", "Kwiecien", "Maj", "Czerwiec", "Lipiec", "Spierpien", "Wrzesien", "Pazdziernik", "Listopad", "Grudzien" ]
  8. });
  9. var monthNames = $( ".selector" ).datepicker( "option", "monthNames" );
  10. $( ".selector" ).datepicker( "option", "monthNames", [ "Styczen", "Luty", "Marzec", "Kwiecien", "Maj", "Czerwiec", "Lipiec", "Spierpien", "Wrzesien", "Pazdziernik", "Listopad", "Grudzien" ] );
  11. </script>

Ma ktoś jakiś pomysł jak to ugryźć?
fklar
Przede wszystkim, któremu elementowi chcesz ustawić datepicker? Raz używasz #datepicker, potem .selector i duży bałagan się zrobił. Spróbuj:

Kod
$(document).ready(function() {
   $('.selector').datepicker({
      'monthNames': ["Styczen", "Luty", "Marzec", "Kwiecien", "Maj", "Czerwiec", "Lipiec", "Spierpien", "Wrzesien", "Pazdziernik", "Listopad", "Grudzien"]
});
});

Pamiętaj, żeby nadać odpowiedniemu elementowi klasę <em>selector</em>.
startCode
Dziękuję. Rzeczywiście problem był z .selector, zmiast #datapicker. Sam już się w tym zagubiłem. smile.gif

Temat można zamknąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.