![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 1 Dołączył: 15.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam! pomoże mi ktoś z tym skryptem?
http://forum.gammo.pl/showthread.php/11083...dzenie-po-mapie Otóż chciałbym aby co 1 sekundę wyświetlało i aktualizowalo pozycję graczy , którzy mają z mysql online = 1 ![]() Mam problem również z zapisywaniem aktualnej pozycji gracza. Czy zrobić to jak skręci, czy sprawdzac co 1 sec czy zmienił pozycję? Proszę o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
W czym Ci pomóc, w nauce PHP, JS? Chyba nie liczysz na gotowca?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 1 Dołączył: 15.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro chcesz odswiezac co jakis czas pozycje, to musisz leciec do bazy po aktualne pozycje. W tym celu uzyj AJAXa.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Skoro chcesz odswiezac co jakis czas pozycje, to musisz leciec do bazy po aktualne pozycje. W tym celu uzyj AJAXa. mam problem z wyświetlaniem graczy ( nie z dynamicznym ). Skrypt jest dla jednej osoby - jak pokazać innych graczy? wyświetlić ich na pozycjach z bazy? normalną pętle w php + ajax do dynamicznego odswiezania? a z tym zapisywaniem jak lepiej? czy zapisuje aktualną pozycje po przemieszczeniu się + sprawdzanie co 5 sekund czy pozycje się równają czy co 1 sekundę aktualizować pozycję gracza? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ). Skrypt jest dla jednej osoby - jak pokazać innych graczy? wyświetlić ich na pozycjach z bazy? normalną pętle w php + ajax do dynamicznego odswiezania? 3x tak
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 13:12 |