![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zacznę może od bazy. Mam 4 tabele: -kierowca [ID, Imie, Nazwisko, DataZatrudnienia] Primary key ID -pilot [ID, Imie, Nazwisko , DataZatrudnienia] Primary key ID -autokar [ID, Marka, Model , NrRej , LiczbaOsob] Primary key ID -wycieczki [ID, Autobus, Kierowca, Pilot , Gdzie , Kiedy, DoKiedy] Primary key ID Dodatkowo powiazałem kluczami [klucz obcy - klucz główny] -wycieczki.Autobus z autokar.ID -wycieczki.Kierowca z kierowca.ID -wycieczki.Pilot z pilot.ID Stworzyłem formę do dodawania wycieczek. Znajdują się w niej 3 listy wyboru i 3 pola tekstowe. Do list wyboru wrzucam dane z bazy danych, które dodałem wcześniej. Dane są wypisywane w listach tak jak chce. Z tym nie ma problemu. Niżej daje kod.
Plik dodajWycieczke.php
Problem zaczyna się gdy chcę dodać nowy rekord przy użyciu tego formularza. Błąd, który mi się wyświetla sugeruje : Cytat Notice: Undefined index: Autobus in C:\xampp\htdocs\Biuro\dodajWycieczke.php on line 7 W 7 linijce znajduje się taki zapis : Cytat $Autokar =$_POST['Autobus']; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Temat wałkowany 5 razy dziennie. Notice to nie błąd, to komunikat, że zmienna nie została zadeklarowana (zapewne będzie po wysłaniu formularza). Jak zabezpieczyć się przed takim komunikatem? Przeszukać Forum...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 12:28 |