![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem związany z połączeniem sugestii z dodatkowym inputem.
Skrypt sugestii pochodzi ze strony link
Jak do tej pory tu wszystko działa ok. Następnie posiadam drugi skrypt, który także działa link (już swojego autorstwa) i nie wiem jak to powiązać z tym pierwszym.
Na chwilę obecną po połączeniu tych dwóch skryptu to trochę to kuleje, wpisuje w input który wyświetla wyniki (podpowiada) np nazwę miasta "Konin" i jeśli do samego końca wpiszę tą nazwę to w polu kod pocztowy mi się pojawi odpowiedni kod do tego miasta, lecz jeśli wybiorę z listy tą miejscowość to już nie pojawi mi się w polu kod pocztowy. Za wynik wyświetlania podpowiedzi odpowiedzialny jest ten fragment kodu z pierwszego skryptu: Liczę na wasze wskazówki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod pole z miastem podpięty masz event "keyup", przy wyborze sugestii nie jest on odpalany dlatego nie wykonuje się część wysyłająca request do ajaxPostCode.php.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerobiłem trochę kod:
Teraz wygląda tak ,że jak wybiorę z listy z podpowiedzi miasto, wstawia mi kod w input - czyli jest ok. Ale musi jeszcze być tak, że jak ktoś wpiszę miasto a nie wybierze z listy - bo i przed takimi się trzeba zabezpieczyć. Co prawda na obecną chwilę wygląda tak , że user nie ma możliwości na upartego wpisywania w input miasta bo nazwa mu zniknie. Zresztą link tutaj Aha no i konsola wywala błąd: Uncaught TypeError: Cannot read property 'inputValue' of null Ten post edytował casperii 10.01.2015, 21:30:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:39 |