Skrypt sugestii pochodzi ze strony link
<script> function suggest(inputString){ if(inputString.length == 0) { $('#suggestions').fadeOut(); } else { $('#country').addClass('load'); $.post("autosuggest.php", {queryString: ""+inputString+""}, function(data){ if(data.length >0) { $('#suggestions').fadeIn(); $('#suggestionsList').html(data); $('#country').removeClass('load'); } }); } } function fill(thisValue) { $('#country').val(thisValue); setTimeout("$('#suggestions').fadeOut();", 600); } </script>
Jak do tej pory tu wszystko działa ok.
Następnie posiadam drugi skrypt, który także działa link (już swojego autorstwa) i nie wiem jak to powiązać z tym pierwszym.
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $('#test').on('keyup', function (){ var input = $('input.test').val(); $.getJSON('ajaxPostCode.php', {input:input}, function(data) { $('input.inputField').val(data.inputValue); alert("x" + input); }); }); }); </script> <input class="inputField" type="text" />
Na chwilę obecną po połączeniu tych dwóch skryptu to trochę to kuleje, wpisuje w input który wyświetla wyniki (podpowiada) np nazwę miasta "Konin" i jeśli do samego końca wpiszę tą nazwę to w polu kod pocztowy mi się pojawi odpowiedni kod do tego miasta, lecz jeśli wybiorę z listy tą miejscowość to już nie pojawi mi się w polu kod pocztowy.
Za wynik wyświetlania podpowiedzi odpowiedzialny jest ten fragment kodu z pierwszego skryptu:
Liczę na wasze wskazówki.