![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pobieram dane (masę) z urządzenia za pomocą load(). z jQuery
Działa idealnie tak jak chciałem. Wynikiem jest liczba, oczywiście wrzucanym jako div, zmieniający się *aktualizujący* co 1 sek. Nie mogę jednak i tu proszę o naprowadzenie. Jak przepisać ten wynik (pewnie najpierw po konwersji na string lub integer) do input text'a w formularzu. odwołanie najpierw po ID a potem .val powoduje błąd XMLHttpRequest. Tylko przełożenie automatycznie tej wartości mnie blokuje z resztą bo to juz nie będzie java to sobie poradzę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A o restful słyszałeś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy nie pobiorę jednej liczby w krótki sposób bez kodowania tego np. do jsona'a etc? Wynikiem GET'a lub POST'a na waga_duza.php zawsze będzie liczba, rozumiem, że nie mogę pójść na skróty przez load() i wyciągnięcie przez wyrażenie regularne liczby z posiadanego już wyniku. Założenie główne interwał odpytywania 1 do 3 sekund.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 805 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
load() pobiera dane ajaxem i wpisuje zwrócony html do elementu. input nie ma właściwości innerHTML, więc nie możesz użyć tej funkcji.
Użyj http://api.jquery.com/jQuery.ajax/, wartość otrzymaną w success wpisz do input tak jak opisujesz powyżej. Całość opakuj w setInterval. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tzn.. Tu chodzi o wygodę. Do aplikacji mobilnych chyba nie załadujesz niż przez load i lepiej obrobić dane po stronie klienta. Zaciągając z bazy co trzeba i niech mieli to użytkownik. No ale rozwiazanie na www już ci prawdziwie niebieski dał.
|
|
|
![]()
|
|
OK. Odbiorę ajaxem. To co zaciągam to akurat nie dane z DB, ale zdalny odczyt wagi paletowej z konwertera RS232, więc i tak ten temat przerobiony będzie po stronie serwera ze względu na sprawdzanie uprawnień etc.
|
|
|
![]()
|
|
tz ja Cie nie chce w błąd wprowadzać.. ostatnio kumpel z roboty miał problem z .load() jak pisał coś na phonegapie i wynikało z tego że się po prostu tego nie da dobrze zrobić. no i jest to logiczne więc nie wnikałem w temat i go nie badałem tego.. w ogóle dla mnie load to jakaś porojona i skrajnie niebezpieczna funkcja. ja takie rzeczy robię ajaxem i na tej podstawie snuje swoje teorie na ten temat, jeśli jest inaczej to nie biorę odpowiedzialności za swoje słowa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie no OK. Ajaxem budowałem m.in. zapytania do MySQL'a wydawało mi się to strzelaniem z armaty to takiej jednej prostej funkcjonalności, ale nie mogę zrealizować tego co chcę przez .load() to przepiszę to na ajax'a jak będę przy urządzeniu, odbiorę tą liczbę przez ajax.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 08:16 |