![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję odczytać napis z obrazka. Pobrałem w tym celu coś takiego jak OCR - http://sourceforge.net/projects/phpocr/?source=typ_redirect
W przykładzie (index.php) wszystko ładnie czyta, jak zauplowadowałem swój obrazek to też bez przeszkód odczytał dwie pierwsze cyfry, ale kolejne znaki już zostały pomylone. Chodzi o to, że np. mój obrazek nie zawiera w ogóle małych liter oraz niektórych dużych (takich jak 0), a skrypt myli mi literę C z 0. Nie wiem za bardzo jak dać mu do zrozumienia (i tym samym ułatwić pracę), że na obrazku nigdy nie będą występowały małe litery i niektóre duże litery/cyfry? Dodatkowo spotkałem się w pliku z czymś takim:
plik ten zawiera sporo tablic, przykład: itd. Moja czcionka to Arial Black, wydaje mi się, że te tablice dotyczą bezpośrednio znaków danej czcionki. Pytanie jak wygenerować taki plik dla mojej czcionki? Ktoś miał z tym styczność kiedyś, aby mnie jakoś nakierować? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Na tym Forum nie pomagamy łamać zabezpieczeń.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę łamać żadnych zabezpieczeń, interesuje mnie odczytanie sloganów reklamowych wraz z procentem rabatowym, np.:
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
My tego nie wiemy
![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, że nie dostanę tutaj żadnej pomocy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Kshyhoo nie przesadzaj...
Cytat Rozumiem, że nie dostanę tutaj żadnej pomocy? Czemu? Temat nie został zamknięty. Jak ktoś bedzie wiedział, to zapewne pomoże.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 79 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozważ użycie zewnętrznych programów (np. tesseract, gocr) wywoływanych z PHP lub serwisów oferujących OCR online.
-------------------- Jeśli ten post pomógł to kliknij przycisk
![]() Nie pomagam przez PW, GG, e-mail, faks, telegram, znaki dymne, ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Po całym dniu ślęczenia przed komputerem, udało mi się znaleźć coś co spełnia moje oczekiwania - http://www.freefileconvert.com/
Uploaduję wybrane zdjęcie, wybieram, że interesuje mnie w efekcie treść w pliku .txt, klikam "convert" i mam co chcę. Jednak kolejny problem jaki się pojawia to próba napisania skryptu, który sam z automatu zauploaduje mi tam moją grafikę. Z pobraniem nie ma żadnego problemu bo jak już wyślę poprzez formularz mój plik to link przyjmuje postać: http://www.freefileconvert.com/converting....utputFormat=txt gdzie nazwa grafiki w linku jest oryginalna, bez obróbki bo po krótkim czasie plik znika z serwera. Tak więc jeśli udałoby mi się wgrać samą grafikę na serwer poprzez formularz to mój efekt zostałby osiągnięty. Kod HTML, który odpowiada za wysłanie grafiki:
Na podstawie tego kodu napisałem sobie prosty skrypt CURL:
Ale... to nie działa. Widać w kodzie strony, że po kliknięciu w button, odpalany jest ten skrypt: Kod //Event fired when upload button is clicked var onUploadButtonClick = function(e){ acceptCookies(); if($('input_file').value == '') { alert('Please press the browse button and pick a file to convert.'); return false; } else if($('file_output_format').value.length >= 10) { alert('Please select an output format in which your want to convert your file.'); return false; } $('upload_file_button').disabled=true; var uploadHandler = { upload: function(o) { var r = eval('(' + o.responseText + ')'); if(r.hasError){ var errorString = ''; for(var i=0; i < r.errors.length; i++){ errorString += r.errors[i]; } postwith("error.php", {message:errorString}); }else{ clearInterval(ProgressInterval); myJsProgressBarHandler.setPercentage('progressbar',100); var conversionURL = '/converting.php?fileToConvert='+r.uploadedFilename+'&outputFormat='+r.outputFormat; window.location.href = conversionURL; } } }; YAHOO.util.Connect.setForm('file_conversion_form', true); YAHOO.util.Connect.asyncRequest('POST', '/scripts/uploadFile.php', uploadHandler); $D.setStyle('upload_progress_bar_container', 'display', 'block'); ProgressInterval = setInterval("uploadProgress()", 1000); } który po prostu zezwala na odpalenie tego formularza z linku /scripts/uploadFile.php i wgranie pliku. Niestety mój CURL nie wgrywa grafiki i nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. Skrypt uploadFile.php na tej stronie zawsze daje pustą białą stronę, nieważne czy upload się powiedzie czy też nie, dlatego zadanie jest utrudnione trochę bo nie wiem co może być nie tak. Nagłówki wymagane dodałem, pola input zapisałem wszystkie. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Jakieś sugestie? :/ Poradziłem sobie! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:21 |