![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio w Gimpie przerabiałem sobie kilka obrazków usówając im tło.
Na początku pliki te miały inne rozszerzenia oraz rozmiar jednak finalnie otrzymały rozszerzenie png. Oczywiście dodałem kanał alfa i w systemie ładnie widać przezroczystość. Problem pojawił się gdy pliki umieściłem na stronie www. Zamiast przezroczystości widać czarne tło. Jak sobie z tym poradzić? Obrazki są wyświetlane standardowo za pomocą HTML.
-------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pod każdą przeglądarką?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz podać kod strony? Bo z tego co piszesz wynika że masz gdzieś zzdefiniowane globalnei w css'ie czerne tło, więc obrazek pokazuje tło z pod spodu poprostu [ skoro jest przeźroczyste]
-------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo z tego co piszesz wynika że masz gdzieś zzdefiniowane globalnei w css'ie czerne tło, więc obrazek pokazuje tło z pod spodu poprostu [ skoro jest przeźroczyste] Witam, już wczoraj odkryłem, że problem jednak nie leży po stronie samych obrazków. Zgadza się, na stronie kawałek kodu nakładał na (a raczej pod) przezroczysty obrazek czarne tło, przez co wydawało się, że coś jest z nim nie tak. ![]() Problem rozwiązany, przepraszam za kłopot. -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:26 |