![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od jakiegoś czasu gdy korzystam z firefox czy chrome na całej stronie mam wywalone reklamy, pełno hiperłącz i co któreś kliknięcie po 5-10 okien wywala. Muszę korzystać ze starszych wersji przeglądarek, żeby się tego pozbyć. Miał ktoś podobny problem z czyś takim? Są to aplikacje typu linkswift. To jest strasznie uciążliwe i ciężko się tego pozbyć. Ma ktoś jakiś pomysł, żeby się tego pozbyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma ktoś jakiś pomysł, żeby się tego pozbyć? Niczym nowym nie zaskoczę - reinstalacja systemu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety tak też wszędzie piszą. Myślałem, że jest inny sposób. Nie uśmiecha mi się robić reinstala, bo potem wszystko od nowa muszę instalować... Jak ktoś miał kiedyś podobny problem i jakoś inaczej sobie z nim poradził to proszę o informację.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze jakiego antywirusa używasz? Po drugie: http://www.fixyourbrowser.com/ (np. http://www.fixyourbrowser.com/removal-inst...linkswift-ads/). Po trzecie nie instaluj wszystkiego jak leci ("Next Next Next Ok").
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam też, że czasami podchwytliwie biorą nas przy instalacji. Jest jedna licencja i możesz zaakceptować lub nie. Potem druga i trzecia i takie same opcje.
Własnie raz klikałem akceptuj, potem drugi raz, a gdy trzeci raz pojawiła się to, to aż się zatrzymałem. Wyłączyłem instalator, zacząłem od nowa i okazało się, że przez te dwie licencje instalowały się programy - reklamy czy wyszukiwarki w przeglądarkach. Tak jak spojrzałem na tę stronę powyżej to na pewno Ci się przyda. Jak ja usuwałem jakieś to zawsze szukałem w wtyczkach i w zainstalowanych programach. Jeśli tam tego nie było to zawsze po nazwie w google można znaleźć jakieś porady. Najważniejsze jest to aby się pilnować. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziś chciałem instalować jakiś soft z Komputer Świat (via www). Oczywiście ichszy downloader który trzeba pobrać aby ten z kolei pobrał właściwy plik. No i oczywiście podczas odpalenia tego ichszego downloadera kilka zapytań o instalację różnych śmieci.
Jak ktoś odruchowo klika next, next to później m syf. Rada. Czytać co się klika a jak się nie wie to nie klikać Nie instalować co popadnie Rozważnie wybierać soft, i pobierać najlepiej ze strony autora (Przynajmniej jest 98% szans że nie ma syfu) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 3 Dołączył: 12.03.2011 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na windows jest coś takiego jak AdwCleaner.I nie instaluj wszystkiego jak leci
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A o combo fix slyszeliscie?
![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żaden program nie potrzebny, wystarczy myśleć co się robi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:34 |