Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Złośliwe oprogramowanie w przeglądarkach
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kerth
Witam,
od jakiegoś czasu gdy korzystam z firefox czy chrome na całej stronie mam wywalone reklamy, pełno hiperłącz i co któreś kliknięcie po 5-10 okien wywala. Muszę korzystać ze starszych wersji przeglądarek, żeby się tego pozbyć. Miał ktoś podobny problem z czyś takim? Są to aplikacje typu linkswift. To jest strasznie uciążliwe i ciężko się tego pozbyć. Ma ktoś jakiś pomysł, żeby się tego pozbyć?
r4xz
Cytat(Kerth @ 13.06.2014, 17:38:39 ) *
Ma ktoś jakiś pomysł, żeby się tego pozbyć?

Niczym nowym nie zaskoczę - reinstalacja systemu biggrin.gif
Kerth
Niestety tak też wszędzie piszą. Myślałem, że jest inny sposób. Nie uśmiecha mi się robić reinstala, bo potem wszystko od nowa muszę instalować... Jak ktoś miał kiedyś podobny problem i jakoś inaczej sobie z nim poradził to proszę o informację.
redeemer
Po pierwsze jakiego antywirusa używasz? Po drugie: http://www.fixyourbrowser.com/ (np. http://www.fixyourbrowser.com/removal-inst...linkswift-ads/). Po trzecie nie instaluj wszystkiego jak leci ("Next Next Next Ok").
Evinek
Dodam też, że czasami podchwytliwie biorą nas przy instalacji. Jest jedna licencja i możesz zaakceptować lub nie. Potem druga i trzecia i takie same opcje.
Własnie raz klikałem akceptuj, potem drugi raz, a gdy trzeci raz pojawiła się to, to aż się zatrzymałem. Wyłączyłem instalator, zacząłem od nowa i okazało się, że przez te dwie licencje instalowały się programy - reklamy czy wyszukiwarki w przeglądarkach.

Tak jak spojrzałem na tę stronę powyżej to na pewno Ci się przyda. Jak ja usuwałem jakieś to zawsze szukałem w wtyczkach i w zainstalowanych programach. Jeśli tam tego nie było to zawsze po nazwie w google można znaleźć jakieś porady. Najważniejsze jest to aby się pilnować.
Pyton_000
Dziś chciałem instalować jakiś soft z Komputer Świat (via www). Oczywiście ichszy downloader który trzeba pobrać aby ten z kolei pobrał właściwy plik. No i oczywiście podczas odpalenia tego ichszego downloadera kilka zapytań o instalację różnych śmieci.

Jak ktoś odruchowo klika next, next to później m syf.

Rada. Czytać co się klika a jak się nie wie to nie klikać
Nie instalować co popadnie
Rozważnie wybierać soft, i pobierać najlepiej ze strony autora (Przynajmniej jest 98% szans że nie ma syfu)
acidm
Na windows jest coś takiego jak AdwCleaner.I nie instaluj wszystkiego jak leci smile.gif
Forti
A o combo fix slyszeliscie? smile.gif
NitkaGDA
Żaden program nie potrzebny, wystarczy myśleć co się robi baaasmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.