Kerth
13.06.2014, 16:38:39
Witam,
od jakiegoś czasu gdy korzystam z firefox czy chrome na całej stronie mam wywalone reklamy, pełno hiperłącz i co któreś kliknięcie po 5-10 okien wywala. Muszę korzystać ze starszych wersji przeglądarek, żeby się tego pozbyć. Miał ktoś podobny problem z czyś takim? Są to aplikacje typu linkswift. To jest strasznie uciążliwe i ciężko się tego pozbyć. Ma ktoś jakiś pomysł, żeby się tego pozbyć?
r4xz
13.06.2014, 17:33:01
Cytat(Kerth @ 13.06.2014, 17:38:39 )

Ma ktoś jakiś pomysł, żeby się tego pozbyć?
Niczym nowym nie zaskoczę - reinstalacja systemu
Kerth
13.06.2014, 18:03:27
Niestety tak też wszędzie piszą. Myślałem, że jest inny sposób. Nie uśmiecha mi się robić reinstala, bo potem wszystko od nowa muszę instalować... Jak ktoś miał kiedyś podobny problem i jakoś inaczej sobie z nim poradził to proszę o informację.
redeemer
13.06.2014, 19:50:37
Po pierwsze jakiego antywirusa używasz? Po drugie:
http://www.fixyourbrowser.com/ (np.
http://www.fixyourbrowser.com/removal-inst...linkswift-ads/). Po trzecie nie instaluj wszystkiego jak leci ("Next Next Next Ok").
Evinek
13.06.2014, 20:09:37
Dodam też, że czasami podchwytliwie biorą nas przy instalacji. Jest jedna licencja i możesz zaakceptować lub nie. Potem druga i trzecia i takie same opcje.
Własnie raz klikałem akceptuj, potem drugi raz, a gdy trzeci raz pojawiła się to, to aż się zatrzymałem. Wyłączyłem instalator, zacząłem od nowa i okazało się, że przez te dwie licencje instalowały się programy - reklamy czy wyszukiwarki w przeglądarkach.
Tak jak spojrzałem na tę stronę powyżej to na pewno Ci się przyda. Jak ja usuwałem jakieś to zawsze szukałem w wtyczkach i w zainstalowanych programach. Jeśli tam tego nie było to zawsze po nazwie w google można znaleźć jakieś porady. Najważniejsze jest to aby się pilnować.
Pyton_000
14.06.2014, 22:05:58
Dziś chciałem instalować jakiś soft z Komputer Świat (via www). Oczywiście ichszy downloader który trzeba pobrać aby ten z kolei pobrał właściwy plik. No i oczywiście podczas odpalenia tego ichszego downloadera kilka zapytań o instalację różnych śmieci.
Jak ktoś odruchowo klika next, next to później m syf.
Rada. Czytać co się klika a jak się nie wie to nie klikać
Nie instalować co popadnie
Rozważnie wybierać soft, i pobierać najlepiej ze strony autora (Przynajmniej jest 98% szans że nie ma syfu)
acidm
15.06.2014, 19:13:55
Na windows jest coś takiego jak AdwCleaner.I nie instaluj wszystkiego jak leci
Forti
15.06.2014, 20:00:34
A o combo fix slyszeliscie?
NitkaGDA
15.06.2014, 21:35:41
Żaden program nie potrzebny, wystarczy myśleć co się robi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.