![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem kawałek kodu do logowanie i ok działa jakoś w miarę jak na początek... Formularz w pliku index.php wygląda tak następnie poniżej w tym samym pliku index.php po wciśnięciu przycisku Zaloguj trwa uwierzytelnianie, pokazanie ewentualnych błędów i jeśli ok to zalogowanie i przeniesienie do nowej podstrony dostępnej tylko dla zalogowanych...
Przekieruje mnie do strony gowna.php ale nie moge odczytać loginu. Proóbowałem coś takiego przed header:
ale pewnie to śmieszne.... Kombinowałem co nieco z SESSION_ID() ale bez rezultatów. Kiedy chce sczytać login pokazuje mi:
Znalazłem poradnik ale pod PDO na tym forum, a tak to jest jakiś kod ale za bardzo już zaawansowany jak dla mnie... Czy będzie ktoś tak miły i nakieruje troszkę jak poruszać się po wszystkich podstronach jako osoba zalogowana.? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakos nie widzę tego w pliku, ktory podałeś
a w miejscu gdzie chcesz wyświetlić wartość sesji dajesz -------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Po:
Daj:
Czyli wrzuć do sesji login zalogowanego. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, nie miałem
w pliku glowna.php teraz działa zczytywanie loginu na każdej podstronie. Dzięki za all. Pozdro! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:54 |